Stiri mondene

Legendarul Elton John renunță la Twitter: ”Am decis să nu mai folosesc serviciul”. Motivul pentru care artistul a luat această decizie

 Elton John renunță la Twitter
Elton John renunță la Twitter [Sursa foto: Instagram]
Elton John se alătură celebrităților care părăsesc platforma de socializare după preluarea de către Elon Musk. Ce mesaj a transmis artistul?

O serie de celebrități au renunțat definitiv la Twitter, după preluarea de către Elon Musk. Actorii Jim Carrey și Whoopi Goldberg, supermodelul Gigi Hadid și muzicianul Jack White Stripes se numără printre cei care au părăsit platforma. Elton John anunță că părăsește Twitter, din cauza schimbărilor despre care spune că „permit dezinformarea să înflorească”.

Elton John renunță la Twitter
 Elton John renunță la Twitter[Sursa foto: Instagram]

Cântărețul face aceste comentarii după ce Elon Musk a declarat că va acorda o „amnistie generală” pentru conturile suspendate, despre care experții au spus că va duce la revenirea pe platformă a „superdiseminatorilor de ură”, potrivit The Guardian.

Citește și: Elton John va susţine ultimul său concert în Marea Britanie la Glastonbury în 2023! Cântărețul va urca pe scenă pentru ultima dată pentru fanii britanici

Toată viața am încercat să folosesc muzica pentru a apropia oamenii. Totuși, mă întristează faptul că dezinformarea este o unealtă folosită pentru a întoarce oamenii unii împotriva celorlalți. Am decis să nu mai utilizez Twitter, ținând cont de noua lor schimbare a politicii care permite dezinformării să prospere necontrolat”, a transmis Elton John.

Reacția lui Elon Musk după ce Elton John a anunțat că renunță la Twitter

Ca răspuns la anunțul lui Sir Elton John, Elon Musk  a răspuns într-un comentariu pe Twitter: "La ce dezinformare se referă?".  Chiar dacă legendarul Elton John a decis să părăsească platforma, omul de afaceri speră ca artistul să se întoarcă. „Îmi place muzica ta. Sper să te întorci. Există vreo dezinformare în special de care te îngrijorează?”,  a mai adăugat Elon Musk.

 Elon Musk
Elon Musk[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Elon Musk, investigat de autoritățile din San Francisco. Miliardarul a transformat birourile de la Twitter în dormitoare pentru angajați

Elon Musk, care a pus în repetate rânduri sub semnul întrebării angajamentul Twitter faţă de libertatea de exprimare, a operat o serie de modificări controversate pe această platformă online, pe care a cumpărat-o cu 44 miliarde de dolari în luna octombrie. CEO-ul reţelei a fost vizat de numeroase critici după ce a iniţiat concedieri masive, reactivări ale conturilor deţinute de personalităţi controversate, inclusiv a contului fostului preşedinte Donald Trump, şi anularea politicii în privinţa dezinformărilor legate de COVID-19.