Stiri mondene

Elon Musk cere angajaților Twitter pe care i-a concediat să revină la muncă. Motivul pentru care miliardarul s-a răzgândit

Elon Musk cere angajaților Twitter pe care i-a concediat să revină la muncă
Elon Musk cere angajaților Twitter pe care i-a concediat să revină la muncă [Sursa foto: Captură YouTube]
Răsturnare de situație la Twitter. După ce a concediat aproape jumătate din personal, Elon Musk le cere unora dintre angajați să se întoarcă la muncă.

După ce Twitter şi-a concediat vineri aproape jumătate din personal, în urma preluării de 44 de miliarde de dolari de către Elon Musk, compania cere acum unor zeci de angajaţi care şi-au pierdut locul de muncă să se întoarcă, a informat duminică Bloomberg News.

Elon Musk cere angajaților Twitter pe care i-a concediat să revină la muncă
Elon Musk cere angajaților Twitter pe care i-a concediat să revină la muncă[Sursa foto: PixaBay]

Elon Musk a realizat că a concediat oameni de care avea nevoie

Potrivit presei internaționale, unii dintre cei cărora li se cere să se întoarcă au fost disponibilizaţi din greşeală.

Alţii au fost lăsaţi să plece înainte ca managementul să-şi dea seama că munca şi experienţa lor ar putea fi necesare pentru a construi noile caracteristici pe care le prevede Elon Musk.

Citeste si: Ce vedete renunță la Twitter, după ce rețeaua de socializare a fost cumpărată de Elon Musk: „Plec de aici. Ne vedem pe alte platforme”

Twitter a concediat recent 50% dintre angajaţii săi, inclusiv angajaţii din echipa de încredere şi siguranţă, a declarat Yoel Roth, directorul pentru siguranţă şi integritate a companiei, într-un tweet, la începutul acestei săptămâni.

Elon Musk cere angajaților Twitter pe care i-a concediat să revină la muncă
Elon Musk cere angajaților Twitter pe care i-a concediat să revină la muncă[Sursa foto: Captură YouTube]

Imediat după ce a preluat Twitter, Elon Musk a dizolvat consiliul de administraţie şi l-a concediat pe directorul general. De asemenea, afaceristul a renunțat la serviciile altor membri din managementul superior.  Dintre cei 7.500 de angajaţi pe care îi avea compania la sfârşitul lunii octombrie, 3700 de oameni au fost concediați. Mai mult, printr-un email, compania a anunţat închiderea temporară a birourilor sale pentru a "asigura securitatea fiecărui angajat şi a sistemelor şi datelor de pe Twitter".

" În ceea ce privește reducerea forței de muncă a Twitter, din păcate, nu ai de ales atunci când compania pierde peste 4 milioane dolari/zi", a transmis Elon Musk, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter. Miliardarul a precizat că "Tuturor celor concediați li s-au oferit trei luni de indemnizație, care este cu 50% mai mult decât este necesar legal".

Elon Musk cere angajaților Twitter pe care i-a concediat să revină la muncă
Elon Musk cere angajaților Twitter pe care i-a concediat să revină la muncă[Sursa foto: Captură YouTube]

Un fost șef de la vârful Twitter critică deciziile luate de Elon Musk

Bruce Daisley, vicepreședintele Twitter pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa din 2015 până în 2020, a spus că este puternic afectat de schimbările nedemocratice de la Twitter și că ar părăsi platforma" fără ezitare " dacă ar avea o alternativă mai bună, scrie The Guardian.

Citeste si: Elon Musk vrea să creeze o aplicație WeChat pentru întreaga lume. Ce spun experții despre planul miliardarului

"Cred că Elon a crezut că va veni și va rezolva totul, dar foarte repede va înțelege că este mult mai complicat. Din fiecare acțiune publică după această achiziție reiese destul de evident că nu știe ce face", a spus Daisley, în cadrul unui podcast.