Stiri

O tânără de 18 ani a furat buletine și a luat cu ele credite și produse în rate de peste 100.000 de lei! Cum a fost prinsă

O tânără de 18 ani a furat buletine și a luat cu ele credite
O tânără de 18 ani a furat bletine și a luat credite  [Sursa foto: PixaBay]
Polițiștii din Sibiu au reținut o tânără de 18 ani după ce a furat cărţi de identitate şi a făcut credite la bănci cu ele. Ce spun autoritățile?!

Potrivit oficialilor, în perioada martie – aprilie 2022, tânăra de 18 ani ar fi sustras trei acte de identitate aparţinând unor femei şi, prezentându-se sub identitatea a două dintre ele, ar fi obţinut mai multe credite şi produse în rate de la bănci, semnând în numele celor două persoane. Valoarea totală a prejudiciului este de 103.230 de lei. 

O tânără de 18 ani a furat buletine și a luat credite
O tânără de 18 ani a furat buletine și a luat credite[Sursa foto: PixaBay]

Tânără de 18 ani din Sibiu prinsă că fura buletine și lua credite

Perchezițiile au avut loc la două adrese din Municipiul Sibiu și una din satul Amnaș, ca parte a unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de furt, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals privind identitatea.

Citeste si: Se schimbă buletinele în România! Cărțile de identitate electronice vor avea cip cu antenă încorporată. Se vor putea face și plăți contactless

„La data de 13 iulie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat 2 percheziţii domiciliare în municipiul Sibiu şi în localitatea Amnaş, în cadrul unui dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de furt, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals privind identitatea. Faţă de persoana bănuită de săvârşirea faptelor se fac cercetări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt – 3 acte materiale, înşelăciune – 8 acte materiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată – 76 de acte materiale şi fals privind identitatea – 6 acte materiale. Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, poliţiştii au luat măsura reţinerii tinerei pentru 15 ore, urmând a fi prezentată unităţii de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive”, au spus polițiștii de la IPJ Sibiu.

O tânără de 18 ani a furat buletine și a luat credite
O tânără de 18 ani a furat buletine și luat credite [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Dimineața Nebună: O contabilă a luat ilegal 300 de credite! Femeia a falsificat până și semnătura fiicei sale pentru un împrumut- AUDIO

Oamenii legii au reținut-o pe sibiancă pentru 15 ore, urmând ca aceasta să fie prezentată unității de parchet pentru a aplica măsuri preventive, în timp ce ancheta continuă.