Stiri

Cum vor începe elevii școala, fizic sau online?! Anunțul făcut de Ministrul Sănătății: „Vom propune aceeaşi modalitate de monitorizare”

Cum vor începe elevii școala, fizic sau online?!
Cum vor începe elevii școala, fizic sau online?!
Ministrul Sănătății a oferit primele declarații referitoare la noul val pandemic. În ce format vor începe elevii cursurile în toamnă?

Online sau fizic?! Este întrebarea pe care și-o pun părinții, elevii și profesorii, având în vedere faptul că majoritatea cursurilor a fost dată peste cap de pandemia de coronavirus în perioada care a trecut. Recent, Alexandru Rafila a fost întrebat dacă anul şcolar va începe online din cauza pandemiei de coronavirus. Oficialul a transmis că noul val pandemic se va epuiza până când elevii vor începe școala. Atât Ministerul Sănătății, cât și Ministerul Educației au dorința de a păstra școlile deschise.

Ministrul admite că în pandemie, unele decizii au fost de multe ori luate  „mai degrabă sub imperiul fricii decât al nevoii”,  conform publicației news.ro.

Cum vor începe elevii școala, fizic sau online?!
Alexandru Rafila

Citeste si: Ministrul Educației, Monica Anisie, a găsit soluția pentru elevii care nu pot face orele online: pot învăța de la televizor

„Vom monitoriza, vom propune aceeaşi modalitate de monitorizare a evoluţiei pandemiei în România, dacă va fi cazul, nu automat, care să ţină cont de gradul de solicitare şi de încărcare a sistemului de sănătate, nu, pur şi simplu de un număr de cazuri care poate nu avea niciun fel dă relevanţă sau o relevanţă foarte mică şi care ţinea şcolile închise fără să fie persoane internate în spital”, a declarat Alexandru Rafila.

Cum vor începe elevii școala, fizic sau online?!
Cum vor începe elevii școala, fizic sau online?![Sursa foto: PixaBay]

Alexandru Rafila spune că noul val de COVID-19 nu va duce la  desfăşurarea cursurilor în sistem online

Ministrul a spus că personal nu crede că există vreun risc ca în toamnă să se amâne deschiderea şcolilor sau şcoala să treacă în online. Potrivit acestuia, nu este important numărul de cazuri, ci dacă evoluţia acestora presupune sau nu spitalizare.

Citeste si: Revin restricțiile în România după creșterea cazurilor de COVID-19? Octavian Jurma trage un semnal de alarmă: „Măsuri elementare care au fost în vigoare anul trecut”

„Dacă vor fi forme uşoare de boală la care un tratament simptomatic şi izolarea timp de câteva zile s-ar putea să fie suficientă, atunci nu o să avem nicio problemă. Opinia mea este că evoluţia acestei infecţii în general (…) va fi exact în acest mod – perioade de acalmie urmate de perioade de infectare a unor categorii de oamenii care au imunitate sau nu au imunitate faţă de această variantă sau subvariantă a virusului”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.