Stiri

Mesaje false în numele Jandarmeriei Române, primite de cetățeni! Avertismentul transmis de instituție: „Nu accesați link-urile sau fișierele atașate”

Mesaje false în numele Jandarmeriei Române, primite de cetățeni:
Mesaje false în numele Jandarmeriei Române, primite de cetățeni: [Sursa foto: Jandarmeria Română]
Jandarmeria Română le atrage atenția oamenilor asupra unor mesaje false trimise în numele instituției.

Jandarmeria Română face apel la atenția publică pentru a informa faptul că apar informații false prin mesaje și mail-uri atribuite către anumite instituții dar și cetățeni. Se pare că aceștia au primit mesaje false prin care se preciza „Sunteți subiectul mai multor proceduri juridice” sau „Vom fi nevoiți să vă arestăm”.

Citeste si: Anunțul de angajare făcut de Jandarmeria Română a stârnit un val de reacții în mediul online: „Ai o soacră care nu te suportă? Haide în echipa noastră”

„Am primit din partea mai multor cetățeni, dar și din partea unor instituții și chiar pe adresa de e-mail a Jandarmeriei mesajul de mai jos. Datele prezentate în mesaj sunt false și nu provin din partea Jandarmeriei Române. În situația în care primiți un astfel de mesaj, nu intrați în panică și nu răspundeți mailului”, a transmis marți Jandarmeria Română, pe pagina de Facebook a instituției.

Jandarmeria Română le atrage atenția oamenilor asupra unor mesaje false trimise în numele instituției.
Jandarmeria Română le atrage atenția oamenilor asupra unor mesaje false trimise în numele instituției.[Sursa foto: Jandarmeria Romana]

Avertismentul Jandarmeriei Române: „  Vă sfătuim să vă informați numai din SURSE OFICIALE”  

Oamenii legii au postat pe pagina de Facebook și un astfel de mesaj primit de cetățeni- o "citație" semnată de un "comandant de poliție judiciară la biroul Interpol". Jandarmeria Română  a atenționat că aceste mesaje sunt SCAM și că nu ar trebui să le dăm importanță sau să le răspundem. De asemenea, în cazul în care primiți asemenea mesaje, informați-vă dintr-o sursă oficială. 

Mesaje false în numele Jandarmeriei Române, primite de cetățeni:
Mesaje false în numele Jandarmeriei Române, primite de cetățeni:

Citeste si: Doi poliţişti cercetați că au falsificat o testare cu aparatul alcooltest ca să-l scape de sancțiuni pe un elev de la Școala de Poliție Câmpina

" Este vorba de o campanie de tip SCAM din partea unor persoane rău intenționate. În situația în care primiți un astfel de mesaj, în care sunt prezente multiple erori gramaticale, nu intrați în panică și nu dați curs solicitărilor din astfel de mesaje. Datele prezentate în mesaje sunt false și nu provin din partea Jandarmeriei Române. Vă rugăm să nu distribuiți, să nu accesați link-urile sau fișierele atașate din conținutul acestui tip de e-mail. De asemenea, vă sfătuim să vă informați numai din SURSE OFICIALE!" mai arată sursa citată.