Stiri

Dimineața Nebună. Jandarmul care a căzut de pe cal de Ziua Națională, cercetat de procurori

Dimineața Nebună. Jandarmul care a căzut de pe cal de Ziua Națională, cercetat de procurori
Dimineața Nebună. Jandarmul care a căzut de pe cal de Ziua Națională, cercetat de procurori [Sursa foto: Facebook]
Jandarmul care a căzut de pe cal de Ziua Națională și a devenit viral în mediul online este cercetat de procurori.

Jandarmul care a fost filmat de Ziua Națională a României de un trecător în timp ce cădea de pe cal, este cercetat. Șefii jandarmilor l-au reclamat și a pornit o anchetă internă. În plus, ancheta îl vizează și pe un alt coleg al jandarmului, ambii fiind suspectați că au mințit în legătură cu cele întâmplate de Ziua Națională.

Citeste si: Jandarmul cazut de pe cal, anchetat

Cercetarea ordonată la nivelul Jandarmeriei Capitalei l-a vizat și pe colegul care ținea calul de căpăstru.

Verificările planează asupra întregii desfășurări a acțiunii, inclusiv asupra modului în care a fost pregătită și executată misiunea de către cei doi”, a declarat Căpitan Alex Iacob, purtător de cuvânt al Jandarmeriei București, potrivit Știrile Protv .  

Jandarmul a încălcat regula! A coborât de pe cal fără să aibă acordul sau ordinul unui ofițer sau ordinul unui ofițer 

Jandarmul care a coborât de pe cal, ar fi coborât fără să primească acordul de la un superior, așa cum o cere regula. Oficialii Jandarmeriei susțin că subofițerul, cu o experiență de 15 ani în detașamentul de cavalerie, ar fi avut ordin să stea călare într-un perimetru din preajma paradei militare, într-o misiune de reprezentare a Jandarmeriei, de Ziua Națională.

„Este vorba despre o anumită conduită pe care trebuie să o aibă un cadru militar activ. Este vorba despre sinceritate, despre asumarea propriilor fapte, lucruri de care colegii mei nu au dat dovadă, așa că s-a ajuns la sesizarea Parchetului Militar. Practic, ei încercând să ascundă motivele reale pentru care s-a petrecut acel incident, intrăm în detalii și nu aș vrea să mă pronunț”, a mai declarat Căpitan Alex Iacob, purtător de cuvânt al Jandarmeriei București, potrivit aceleiași surse citate. 

De asemenea, se mai bănuia că jandamul ar fi consumat băuturi alcoolice în acea zi, însă nu au fost găsite probe care să dovedească asta. 

Cei doi jandarmi sunt acum vizați nu doar de ancheta penală a Parchetului Militar, ci și de una a Consiliului de Onoare, care ar putea decide inclusiv trecerea lor în rezervă.