Stiri

Dimineața Nebună: Un preot care sfințește un „bolid” de zeci de mii de euro a devenit viral în mediul online - AUDIO

Un preot a devenit viral pe Tik Tok, după ce a sfințit mașina unui proprietar
Un preot a devenit viral pe Tik Tok, după ce a sfințit mașina unui proprietar  [Sursa foto: Captură video]
Momentul în care un preot sfinţeşte o maşină de zeci de mii de euro a devenit viral pe TikTok. Cum au reacționat internauții?

Credincioșii își doresc ca toate obiectele personale pe care le dețin, să fie sfințite și protejate de orice rău. De aceea, mulți oameni cheamă preotul pentu a sfinți fie casa, mai ales dacă e nouă, fie mașina sau alte bunuri pe care le dețin. Așa se face că, un bărbat și-a dorit ca noua sa bijuterie pe patru roți să fie sfințită și binecuvântată. Un filmuleț cu un preot chemat să sfințească mai multe mașini a devenit viral pe rețelele sociale, după ce părintele a miruit cu pensula motorul de 500 de cai al unui Porsche Cayenne Turbo, din prima generație, care ajunge la 100 km/h

în 4,9 secunde.

Un preot a devenit viral pe Tik Tok, după ce a sfințit mașina unui proprietar
Un preot a devenit viral pe Tik Tok, după ce a sfințit mașina unui proprietar [Sursa foto: Captură video]

Citește și: Dimineața Nebună: O cântăreață s-a căsătorit cu o fantomă: „Îmi curgeau lacrimile pe față”- AUDIO

Preotul spune o rugăciune în momentul în care sfințește mașina

Cu o pensulă îmbibată în mir, preotul a început să deseneze mai multe cruci pe motorul maşinii, întregul moment fiind filmat de proprietar.

Pe lângă sfințirea făcute pe exterior, la motorul mașinii, proprietarul a cerut ca mașina să fie sfințită și la interior.

Imaginile au făcut înconjurul internetului, iar reacțiile nu au întârziat să apară

Evident, comentariile internauților la imaginile cu Cayenne-ul cu numere de Republica Moldova, sfințit de preot, sunt savuroase. Unii au sugerat că era nevoie de o singură cruce, pe rezervor, ca să-i reducă consumul la jumătate. Alţii au considerat că, prin sfinţirea motorului, bolidul a primit încă 400 de cai-putere.

- „Acum de la 200 în sus prinzi radio Trinitas!” 

- „Ți-o adăugat 400 de cai”

- „Acum poți merge cu 250 km/h și în intersecții”

- „Și ne iartă noua toate depășirile pe dublă continuă și calmează martorii din bord”.

Citește și: VIDEO: Un preot beat a căzut peste mormânt în timp ce ținea slujba de înmormântare: ”Nu a putut să spună o rugăciune pentru tatăl meu”

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.

Nu este pentru prima oară când imagini de acest gen ajung în spaţiul public. În urmă cu câțiva ani, Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a fost filmat în timp ce sfințea un sediu folosindu-se de un trafalete. Așadar, în ultima perioadă au fost mai mulți preoți care s-au aflat în centrul scandalurilor. De exemplu, într-o postare publicată pe rețelele sociale, un preot aruncă cu bani la lăutari. Practica a fost criticată de internauții care au spus că un om al Bisericii trebuie să aibă o conduită morală ireproșabilă.