Stiri mondene

Avocaţii lui Alec Baldwin, decizie de ultimă oră. Vor să obţină descalificarea procurorului special în procesul împotriva actorului

Alec Baldwin
Alec Baldwin
Avocaţii lui Alec Baldwin încearcă să obţină descalificarea procurorului care s-a ocupat de caz, înaintea primei apariţii la proces.

Într-o moţiune depusă, marţi, la tribunalul districtual din Santa Fe, echipa de avocaţi a lui Baldwin a declarat că poziţia de deputat a lui Andreei Reeb îi interzice, conform legii statului, să deţină orice autoritate în calitate de procuror.

Reeb "exercită fie puterea executivă, fie puterea judecătorească, iar continuarea serviciului ca procuror special este neconstituţională", a argumentat echipa lui Baldwin în moţiune.

Citește și: Socrii Shakirei, Montserrat Bernabeu și Joan Pique Rovira, forțați să se mute din casa în care stau din cauza cântăreței

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

Biroul procurorului districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, a respins ideea că Reeb ar fi descalificată. Într-o declaraţie, biroul a caracterizat moţiunea ca fiind nimic altceva decât o diversiune juridică.

Citește și: Alec Baldwin revine în rolul principal din "Rust", după ce a fost acuzat de omor din culpă în cazul morţii Halynei Hutchins. Soțul victimei va rămâne producător executiv al proiectului

"Domnul Baldwin şi avocaţii săi pot folosi orice tactică doresc pentru a distrage atenţia de la faptul că Halyna Hutchins a murit din cauza unei neglijenţe grave şi a unei nepăsări nesăbuite faţă de siguranţă pe platoul de filmare al filmului Rust", a scris biroul în declaraţie.

Alec Baldwin
Alec Baldwin

Alec Baldwin, acuzat de ucidere din culpă în cazul morții Halynei Hutchins 

La data de 21 octombrie 2021, filmarea care avea loc într-o fermă din New Mexico (sud-vest) a luat o turnură tragică după ce Alec Baldwin a acţionat o armă despre care se presupunea că ar conţine doar gloanţe oarbe, însă a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, şi l-a rănit pe regizorul peliculei, Joel Souza.

Halyna Hutchins
Halyna Hutchins

Citește și: Alec Baldwin, acuzat de omucidere involuntară. Familia Halynei Hutchins reacționează după ce procurorii americani au făcut anunțul: ”Nimeni nu este deasupra legii”

Acest incident a şocat Hollywoodul şi a avut un puternic impact, conducând la apeluri pentru interzicerea armelor de foc pe platourile de filmare, unde prezenţa muniţiei reale este, teoretic, deja interzisă. În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi de omor prin imprudenţă, Alec Baldwin şi Hannah Gutierrez-Reed riscă până la 18 luni de închisoare. Pedeapsa ar putea fi majorată, însă, până la maximum cinci ani de închisoare în cazul în care se dovedeşte neglijenţa în formă agravată.