Stiri mondene

Alec Baldwin, acuzat de omucidere involuntară. Familia Halynei Hutchins reacționează după ce procurorii americani au făcut anunțul: ”Nimeni nu este deasupra legii”

Familia Halynei Hutchins a reacționat după ce Alec Baldwin a fost acuzat de omor din culpă
Familia Halynei Hutchins a reacționat
Familia Halynei Hutchins a reacționat după ce Alec Baldwin a fost acuzat de omor din culpă. Iată ce au declarat.

Alec Baldwin și armurierul Gutierrez- Reed urmează să fie acuzați de ucidere involuntară, la 15 luni după moartea Halynei Hutchins, directorul de imagine al filmului "Rust". Familia victimei susține decizia instanței. În octombrie, familia a ajuns la o înțelegere cu Alec Baldwin, ai cărei termeni nu au fost făcuți publici.

Halyna Hutchins
Halyna Hutchins

Când toată lumea credea că tragicul incident petrecut pe platourile de filmare ale peliculei „Rust“ a fost clasat, o nouă acțiune a procuraturii schimbă complet cazul.

Procurorii Mary Carmack-Altwies și Andrea Reb din Santa Fe au anunțat că încadrarea faptelor comise accidental de cei doi va fi omor din culpă, iar familia Halynei Hutchins a reacționat, prin intermediul avocatului Brian J. Panish.

Citește și: Hilaria şi Alec Baldwin, 10 ani de căsnicie! Mesajul emoționant transmis de soția actorului: „10 ani plini de atâția copii, râsete, lacrimi, frustrări, descoperiri”

„Vrem să le mulțumim șerifului și procurorului din Santa Fe pentru că au dus la capăt o investigație minuțioasă și au determinat faptul că acuzațiile de omor din culpă sunt cele care se impun pentru uciderea Halynei, care a avut loc din lipsă de preocupare pentru viața ei. (…) Și investigațiile noastre independente arată că aceste acuzații se impun. Este o sursă de confort pentru familie să știe că, în New Mexico, nimeni nu este deasupra legii.

Susținem acuzațiile și vom coopera complet cu acuzarea și sperăm că sistemul de justiție lucrează pentru a proteja publicul și pentru a-i face responsabili pe cei care au încălcat legea.”

Halyna Hutchins
Halyna Hutchins

Versiunea lui Alec Baldwin

Într-un interviu acordat postului ABC News în decembrie 2021, Alec Baldwin a negat că ar fi responsabil pentru împușcături, spunându-i lui George Stephanopoulos că nu are nicio idee despre cum a ajuns un glonț viu pe platoul de filmare al filmului "Rust"

Citește și: Filmările pentru filmul ”Rust”, cu Alec Baldwin în rol principal, vor fi reluate. Primele declarații: „Am ajuns la o înțelegere”

"Cineva a pus un glonț adevărat într-o armă. Un glonț care nici măcar nu trebuia să se afle pe proprietate. Nu știu ce s-a întâmplat pe acel platou. Nu știu cum a ajuns acel glonț în acea armă".

Alec Baldwin
Alec Baldwin

Amintim că Halyna Hutchins a fost împușcată mortal  pe platoul de filmare a filmului western pe 21 octombrie 2021, după ce arma de recuzită a lui Baldwin a descărcat un glonț real, care a lovit-o în piept. Ea avea 42 de ani. Regizorul filmului, Joel Souza, a fost de asemenea rănit, dar procurorul a declarat joi că nu vor fi depuse acuzații specifice rănilor sale.