Stiri mondene

Alec Baldwin revine în rolul principal din "Rust", după ce a fost acuzat de omor din culpă în cazul morţii Halynei Hutchins. Soțul victimei va rămâne producător executiv al proiectului

Alec Baldwin revine în rolul principal din
Alec Baldwin
Alec Baldwin revine la filmările pentru producția „Rust”, la un an după ce a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins.

Alec Baldwin se numără printre cei mai apreciați actori de la Hollywood. La mai bine de un an de când a împuşcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins pe platourile de filmare a filmului "Rust", actorul american revine la rolul principal. Soțul victimei va rămâne producător executiv al filmului Rust, iar Joel Souza, rănit în incidentul produs anul trecut, va rămâne în continuare regizorul peliculei.

Halyna Hutchins
Halyna Hutchins

Alec Baldwin a ajuns la o înțelegere cu familia directoarei

Pentru a ajunge la o înțelegere cu familia Halynei Hutchins după moartea fulgerătoare a directoarei de imagine, Alec Baldwin  i-a oferit soțului Halynei rolul de executor al filmului Rust. 

Citește și: La 64 de ani, Alec Baldwin a devenit tată pentru a opta oară. Ce nume a primit mezina familiei

Am ajuns la o înțelegere, care trebuie să fie aprobată de tribunal. Cazul va fi închis. Producția filmului „Rust”, al cărui producător executiv voi fi eu, va fi reluată cu aceeași echipă în ianuarie 2023. Nu sunt interesat să fac incriminări sau să dau vina pe cineva. Cu toții credem că moartea Halynei a fost un accident îngrozitor”, a spus Matthew Hutchins într-un comunicat de presă.

Alec Baldwin revine în rolul principal din "Rust", după ce a fost acuzat de omor din culpă în cazul morţii Halynei Hutchins
Alec Baldwin

La rândul său, actorul în vârstă de 64 de ani a negat întotdeauna orice responsabilitate, spunând că i s-a asigurat că arma lui este inofensivă şi că nu ar fi trebuit să fie permisă niciodată pe platourile de filmare. O analiză criminalistică realizată de FBI a pistolului a arătat că acesta funcționa normal, și că nu ar fi tras fără apăsarea trăgaciului. Mai mulți martori au relatat că pe platou s-a strigat ” pistol rece ” înainte ca arma să îi fie înmânată lui Baldwin, un termen care se referă la o armă de recuzită inofensivă.

Citește și: Noi detalii în cazul lui Alec Baldwin! Medicul care a ajuns pe platourile de filmare ale westernului „Rust” acuză echipa de neglijenţă

Actorul american riscă să petreacă 18 luni în spatele gratiilor

Mary Carmack-Altwies, prim-procuror al districtului Santa Fe a anunțat că Baldwin și Gutierrez Reed se confruntă fiecare cu două capete de acuzare pentru omor involuntar. Daca va fi găsit vinovat, actorul ar putea primi o pedeapsă maximă de 18 luni în închisoare. De asemenea, sunt acuzați și de folosirea ilegală a unei arme de foc, pedepsă minimă obligatorie în acest caz este de cel puțin cinci ani. 

Halyna Hutchins
Halyna Hutchins

Pe lângă capetele de acuzare aduse celor doi, a fost anunțat că David Halls, asistentul de regie al producției, a pledat vinovat la o acuzație de „neglijența în utilizarea unei arme letale ” și a recunoscut că i-a înmânat lui Baldwin un pistol încărcat. Conform acordului de recunoaștere a vinovației, va fi eliberat condiționat timp de șase luni, dar nu va face ănchisoare.