Gabriela Cristea este o persoană pasionată de gătit, lucru care nu mai este un secret. Recent, soția lui Tavi Clonda și-a surprins fanii cu un preparat gustos. Iată cum se prepară această rețetă!
Gabriela Cristea este un profesionist desăvârșit, dar și o gospodină iscusită. Pe rețelele sociale, prezentatoarea TV își răsfață fanii cu câte o rețetă cu care își încântă familia și musafirii. Un astfel de exemplu este rețeta de cremă de zahăr ars. Pentru a prepara acest desert delicios, vei avea nevoie de următoarele ingrediente, plus câteva vase mici, speciale pentru cuptor, și un arzător, pentru a forma crusta de zahăr ars de deasupra cremei.
”Vă propun o rețetă adusa tocmai din Franța. Daca sunteți amatori de cremă de zahar ars, vă propun o cremă puțin mai fină, mai delicată și nobilă. O variantă franțuzească și anume, Crème Brullee. Se va face pe deasupra cu o crustă de zahar pe care trebuie să o spargeți. Este o nebunie întreagă! Aveți nevoie de foarte puține ingrediente.”, a spus Gabriela Cristea.
Mod de preparare
Ingrediente creme brulee
- patru gălbenușuri
- 80 grame de zahăr brun
- 500 mililitri de smântână pentru gătit cu 33% grăsime
- esență de vanilie
“Desfacem cutia de smântână, eu am de 33% grăsime și trebuie să fie de gătit, nu cea acrișoară. O punem într-un recipient pe care îl așezam pe foc. Mare atenție, doar încălziți smântână, nu o fierbeți! Avem nevoie doar de gălbenușuri, pentru aceasta rețetă.Cântărim apoi 80 de grame de zahăr. Într-un bol amestecăm gălbenușurile și zahărul. În smântâna încălzită o să adaug esență de vanilie. Amestecați până se topește tot zaharul din gălbenușuri.
Conform spuselor sale, se toarnă apă fierbinte în tava cuptorului, astfel încât vasele mici să stea în lichid, ca la bain-marie. Crema se scoate din cuptor după 45, chiar 50 de minute. Vasele cu crème brullee se țin apoi la frigider cel puțin o oră, astfel încât să se răcească complet: "Le-am scos și acum facem crusta de zahar. Luam zahăr și punem deasupra”, a explicat prezentatoarea, în timp ce a folosit arzătorul pentru a topi zahărul presărat peste cremă. După acest pas, se pun din nou în frigider până se întărește crusta".