Stiri

Un copil cu patru clase a spart site-ul Poliției Locale Ploiești. Ce a început să posteze băiatul după reușita lui

Un copil cu patru clase a spart site-ul Poliției Locale Ploiești
Un copil cu patru clase a spart site-ul Poliției Locale Ploiești [Sursa foto: PixaBay]
Site-ul Poliției Locale Ploiești a fost spart de un adolescent cu patru clase. Iată cu ce a înlocuit informațiile oficiale.

Un băiat care a terminat doar patru clase, a reușit să spargă de cel puțin două ori, de unul singur, site-ul Poliției Locale Ploiești. Băiatul a înlocuit informațiile oficiale cu o serie de anunțuri obscene, dar și clipuri cu manele sau filme pentru adulți. La scurt timp, băiatul a spart și site-ul Consiliului Județean Cluj, unde a cerut răscumpărare pentru ca informațiile confidențiale și întreaga bază de date să nu ajungă pe internet, însă a fost prins.

Adolescentul ar fi din Sibiu, însă acum locuiește în Franța. A fost dat de gol de unul dintre partenerii săi cu care plănuise să atace și alte site-uri care aparțin unor instituții de stat. 

Un copil cu patru clase a spart site-ul Poliției Locale Ploiești
Un copil cu patru clase a spart site-ul Poliției Locale Ploiești[Sursa foto: PixaBay]

„Hacked by Meowless. Toate fişierele au fost criptate şi un backup al siteului a fost salvat. Dacă vreţi ca baza de date şi fişierele siteului să nu ajungă public pe internet, aveţi de plătit o sumă.

Trimiteţi 100 de dolari americani în bitcoin la adresa următoare…”
, a fost mesajul pe care l-a transmis adolescentul.

Citește și: Cea mai nouă capcană descoperită! Cum reușesc hackerii să preia controlul asupra telefonului tău: „Datele personale vor fi compromise”

Adolescentul este cunoscut în mediul online ca Meowless

Adolescentul care se recomandă pe Internet sub numele de Meowless administrează împreună cu două persoane anumite grupuri de Facebook, precum Romania Hackers și Romania’s Cyber Army. Tânărul este activ și pe Discord, o aplicație pentru comunitățile pasionaților de jocuri video.

Un copil cu patru clase a spart site-ul Poliției Locale Ploiești
Un copil cu patru clase a spart site-ul Poliției Locale Ploiești[Sursa foto: PixaBay]

Băiatul a fost prins de polițiștii din cadrul BCCO Ploiești, fiind trimis în judecată de procurorii DIICOT sub acuzația de alterarea integrității datelor informatice. Dosarul minorului este pe rolul Tribunalului Prahova din septembrie 2022, instanță care a și dispus începerea judecății pe fondul cauzei.

Citește și: Un hacker a publicat imagini din GTA 6, cel mai așteptat joc al momentului: „Cele mai mari scurgeri de informaţii din istoria jocurilor video”

"Constată competenţa funcţională, materială şi teritorială a instanţei, legalitatea şi regularitatea actului de sesizare – rechizitoriul cu nr. 3/D/P/2021 din data de 27.09.2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, (…). Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul L. Lucian, cetăţenie română, studii 4 clase, stagiul militar nesatisfăcut, necăsătorit, fără ocupaţie, fără antecedente penale, pentru săvârşirea a două infracţiuni de alterarea integrității datelor informatice", potrivit portalului instanțelor de judecată.