Stiri

Youtube-ul rusesc, atacat de hackeri de Ziua Victoriei

Youtube-ul rusesc, atacat de hackeri de Ziua Victoriei
Platforma de muzică din Rusia a fost blocată ore bune după ce a fost atacată de hackerii ruși. Ce mesaj le-a apărut utilizatorilor pe ecran?!

Rutube, platforma rusească de video și de muzică, echivalentul YouTube, a picat. Platforma a fost inaccesibiliă în ziua de marți, iar oficialii au declarat că platforma a picat victimă „celui mai mare atac cibernetic din istoria sa”, potrivit Hot News.

„Ne-am confruntat de fapt cu cel mai mare atac cibernetic din istoria RUTUBE”, informează comunicatul publicat pe Telegram, subliniind că restabilirea accesului la platformă „va lua mai mult timp decât estimau iniţial inginerii”. 

Citeste si: Ed Sheeran și trupa ucraineană Antytila au lansat piesa „2step”! Videoclipul, filmat pe front, în timpul războiului împotriva Rusiei

Platforma rusească de muzică și video, închisă de ziua Victoriei

Utilizatorii care au vrut să acceseze luni Rutube, au fost întâmpinați de un ecran negru pe care scria următorul mesaj:  „Lucrări de mentenanţă sunt în curs.

Site-ul a fost atacat. În prezent, situaţia este sub control. Datele utilizatorilor sunt salvate”. 

Rutube a fost atacat de hackeri luni, 9 mai, în ziua în care rușii au sărbătorit cu mare fast ziua victoriei. Având în vedere că atacul se suprapune cu un eveniment politic, oficialii platformei online cred că atacul este al aceloraşi hackeri care „au atacat constant site-urile unor instituţii publice ruse în ultimele două luni”, după declanşarea ofensivei ruse, pe 24 februarie.