Stiri

Dimineața Nebună: A fost identificat bărbatul care a furat ratonul de la grădina zoologică din Herson - AUDIO

A fost identificat bărbatul care a furat ratonul de la grădina zoologică din Herson
A fost identificat bărbatul care a furat ratonul de la grădina zoologică din Herson [Sursa foto: Captură video]
S-a aflat cine este soldatul rus care a furat animalele de la grădina zoologică din Herson. Cine este bărbatul în cauză?

Imaginile cu soldatul rus care a furat un raton de la grădina zoologică din Herson au fost postate în mediul online de un propagandist pro-Kremnlin, iar internauții s-au întrecut cu glume pe seama soldaților lui Putin. Imaginile video au declanșat un val de ironii pe platformele social media, unii remarcând că ratonul „ se luptă cu toată puterea, ca un războinic ucrainean”, alții glumind că animalul va fi schimbat pe prizonierii de război ruși sau va fi numit președinte al guvernului pro-rusesc din Herson aflat în exil.

Cine este bărbatul filmat furând animalele din Herson

Bărbatul în cauză a fost identificat drept Oleg Zubkov, directorul grădinii zoologice din Yalta și a Parcului de Lei „Taigan”, o grădină zoologică privată din Crimeea. Oficialul a susținut deschis anexarea Crimeii de către ruși, dar ulterior a ajuns să se plângă constant de corupția din peninsulă sub autoritatea acestora.

Citește și: Dimineața Nebună: Doi polițiști au pornit girofarul mașinii ca să parcheze ilegal pe trotuar. Nu se aflau într-o intervenție, doar le era poftă de fast-food- AUDIO

Oleg Zubkov a postat o înregistrare video mai lungă cu „evacuarea” animalelor de la grădina zoologică din Herson pe canalul său de Youtube cu titlul „Suntem în Herson! Prindeți 7 ratoni în 7 minute”.

În august, Zubkov a fost condamnat la închisoare dupa ce un vizitator rus a fost mușcat de un animal în parcul zoo pe care-l administra.

Am fost surprins să îl văd în înregistrarea video fiindcă credeam că e în închisoare, dar Zhubkov a fost eliberat la sfârșitul lunii octombrie, potrivit unei decizii judecătorești.(...) În mod interesant, după eliberarea sa din închisoare el și-a găsit imediat de lucru în teritoriile nou ocupate. Un lucru tipic în Rusia zilele astea”, afirmă Volodimir Tretiak, un cercetător ucrainean de la Universitatea Tehnică din Viena specializat în mass-media și informatică.

 Oleg Zubkov
Oleg Zubkov[Sursa foto: ruinformer]

Citește și: Dimineața Nebună: Șoarece filmat într-un salon de Pediatrie la un spital din Sălaj. Autoritățile au deschis o anchetă- AUDIO

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.