Stiri

Un hacker a publicat imagini din GTA 6, cel mai așteptat joc al momentului: „Cele mai mari scurgeri de informaţii din istoria jocurilor video”

GTA VI
Mai multe imagini și videoclipuri din jocul GTA 6 au ajuns pe internet  [Sursa foto: Twitter]
Un hacker a publicat imagini din jocul GTA 6, care nu a fost încă lansat. Cine se află în spatele atacului cibernetic.

Mai multe imagini și videoclipuri din jocul (nelansat) GTA 6 au fost publicate în decursul acestui weekend pe diferite site-uri de socializare. Imaginile au început să apară pe YouTube, Twitter, Reddit şi mai multe forumuri online dedicate jocurilor. Informația s-a răspândit imediat, în contextul în care se vorbește despre cel mai așteptat joc al anului.

Hacker-ul care s-ar afla în spatele acestei scurgeri de informații ar fi un tânăr de 18 ani, care a mai dat lovitura în urmă cu doar o săptămână.

El folosește pseudonimul de „teapotuberhacker”, iar săptămâna trecută a pătruns în rețeaua Uber și a spus că securitatea companiei americane este slabă.

Citeste si: Toate detaliile despre GTA 6. Când va fi lansat noul joc şi care este decizia surprinzătoare luată de Rockstar Games

Hacker-ul a publicat o arhivă de 3Gb care conține 90 de filmări cu jocul GTA 6 și promite că va posta și alte date, inclusiv o parte a codului sursă folosit la jocurile GTA 5 și GTA 6.

El a mai postat un mesaj prin care solicită să fie contactat de compania Rockstar Games, care dezvoltă jocul, pentru „a negocia o înțelegere”. „Teapotuberhacker” a amenințat că în fiecare zi va posta și mai multe informații secrete despre joc.

GTA VI
Mai multe imagini și videoclipuri din jocul (nelansat) GTA 6 au fost publicate în mediul online [Sursa foto: Captură YouTube]

Cum au reacționat creatorii jocului în urma scurgerii de informații

Multe persoane au pus la îndoială autenticitatea imaginilor, însă publicația Bloomberg a luat legături cu persoane implicate în dezvoltarea jocului Grand Theft Auto VI, care au recunoscut că videoclipurile sunt reale, însă că este vorba despre imagini timpurii, din faza incipientă a jocului.

Creatorii jocului mai susțin că GTA VI se află la cel puțin doi, trei ani distanță de lansare, iar aceste clipuri arată o versiune neterminată a jocului

GTA VI
Angajații sunt șocați de imaginile care au ajuns pe internet, însă nu reprezintă varianta finală a jocului [Sursa foto: Instant Gaming ]

Site-ul PC Gamer susține că este „una dintre cele mai mari scurgeri de informații din istoria jocurilor video”. Se estimează că lansarea jocului va genera peste 3 miliarde de dolari și o medie de 2 miliarde de dolari anual, potrivit Bank of America.