Stiri

Un bărbat a ajuns la o înălțime de 2,89 metri: ”Încă mă înalț”. Este mai înalt decât majoritatea caselor din cartierul său - VIDEO

Povestea bărbatului care are o înălțime de 2,89 metri
Povestea bărbatului care are o înălțime de 2,89 metri [Sursa foto: Captură YouTube]
Povestea bărbatului din Ghana care a ajuns la înălțimea de 2,89 metri. Cum este viața la această înălțime amețitoare pentru Sulemana Abdul Samed?

Medicii de la un spital din nordul Ghanei i-au spus lui Sulemana Abdul Samed, în vârstă de 29 de ani, că a atins înălțimea de 2,89 m, ceea ce ar însemna că e cel mai înalt bărbat din lume. Se pare că înălțimea ieșită din comun a început să devină evidentă atunci când acesta avea 22 de ani, potrivit BBC. Când familia și prietenii din satul său l-au văzut după ceva timp, toți au remarcat creșterea lui și în acest moment și-a dat seama că se transforma treptat într-un „uriaș”. 

Povestea bărbatului care are o înălțime de 2,89 metri
Povestea bărbatului care are o înălțime de 2,89 metri[Sursa foto: Captură YouTube]

”Încă mă înalț. Cine știe, poate într-o zi s-ar putea să ajung și eu la acea înălțime. Dacă nu m-ai văzut de trei luni sau patru și mă vezi apoi, îți dai seama că am crescut”, a declarat Sulemana Abdul Samed pentru  BBC.

Citește și: Dimineața Nebună: Mai mulți bărbați au furat hârtie igienică şi şerveţele de aproape 45.000 euro dintr-o fabrică din Dej- AUDIO

Bărbatul din Ghana suferă de o boală rară

Sulemana Abdul Samed suferă de o boală rară, numită gigantism, care necesită controale medicale frecvente. Pentru fiecare vizită la spital, tânărul trebuie să strângă aproximativ 50 de dolari. Pentru a-i opri creșterea, medicii i-au recomandat o operație pe creier, însă, asigurările de sănătate din Ghana nu acoperă această intervenție, oferind doar tratament de bază.

Povestea bărbatului care are o înălțime de 2,89 metri
Povestea bărbatului care are o înălțime de 2,89 metri[Sursa foto: Captură YouTube]

Tânărul a rămas cu o coloană anormal de curbată, unul dintre simptomele proeminente ale stării sale, sindromul Marfan, o tulburare genetică care afectează țesuturile conjunctive ale corpului. 

„Plănuiam să merg la școala de șoferi, dar chiar și atunci când mut scaunul pe spate, nu pot să țin volanul... Nu pot să-mi întind piciorul pentru că lovesc volanul cu genunchiul”, povestește bărbatul.

Citește și: Dimineața Nebună: Un bătrân s-a prezentat la spital cu un obuz înfipt în posterior: „Așa ceva, n-am mai văzut!”- AUDIO

Înălțimea lui i-a redus și viața socială.

Obișnuiam să joc fotbal ca orice alt tânăr, eram atletic, dar acum nu pot nici măcar să merg pe distanțe scurte”, a explicat el.

Problemele de sănătate l-au forțat să se întoarcă în satul natal în urmă cu șase ani și să renunțe la visul de a deveni șofer. Acum el locuiește cu fratele său și încearcă să se descurce după ce a înființat o mică afacere, și vând cartele de reîncărcare pentru telefoane mobile.