Stiri mondene

Ultimă oră! Prințul Philip al Marii Britanii a murit la vârsta de 99 de ani

Ultimă oră! Prințul Philip al Marii Britanii a murit la vârsta de 99 de ani
O veste tristă vine la Casa Regală a Marii Britanii! Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta, a încetat din viață la vârsta de 99 de ani

Regina Elisabeta își plânge soțul care a susținut-o pe parcursul întregii sale domnii. Prințul Philip, Duce de Edinburgh, a murit în dimineața zilei de vineri, 9 aprilie, la Castelul Windsor, informează Mirror .  

Cu mare tristețe Majestatea Sa, Regina, a anunțat moartea mult iubitului ei soț, Înălțimea Sa Prințul Philipp, Duce de Edinburgh. Înălțimea Sa a trecut în neființă, în mod pașnic, în această dimineață la Castelul Windsor”, este mesajul transmis de Casa Regală.

Este deja cunoscut faptul că în luna martie a acestui an Prințul Philip a suferit o intervenție chirurgicală și a petrecut 28 de zile în spital. În spațiul public nu s-au oferit detalii despre intervenția pe care a suferitul Prințul. 

Prințul Philip al Marii Britanii, puterea și sprijinul Reginei Elisabeta

Ducele de Edinburgh a fost descris odată de regină drept „puterea și sprijinul ei” și a fost o prezență constantă alături de ea mai bine de 70 de ani.

Prințul Philip și Regina Elisabeta
Prințul Philip și Regina Elisabeta[Sursa foto: Mirror.co.uk]

Prințul Philip s-a născut în 1921 și s-a făcut remarcat de-a lungul timpului pentru glumele și gafele pe care le făcea în public.

După ce a întâlnit-o pe Regina Elisabeta nu s-a mai uitat niciodată la altcineva. Pe lângă asta, a lăsat la o parte ambițiile sale de a face carieră și și-a slujit Regina și țara.

În 2021 Prințul Philip și Regina Elisabeta au sărbătorit 73 de ani de căsnicie și s-au lăsat fotografiați într-un moment special. 

Prințul Philip și Regina Elisabeta
Prințul Philip și Regina Elisabeta[Sursa foto: Mirror.co.uk]

În fotografia dată publicității de către Palatul Buckingham se vede cum pe o măsuță mică din sticlă se află mai multe felicitări trimise de oamenii care au vrut să-i felicite pe ce doi soți pentru mariajul lor atât de lung. De asemenea, tot pe același cont de socializare a fost postată o fotografie cu Prințesa Elisabeta și Prințul Philip, în timp ce se îndreptau sepre casa unchiului lor, Ducele Earl Mountbatten, în luna de miere, în noiembrie 1947. Regina Elisabeta și principele Philip, Duce de Edinburg, s-au cunoscut la nunta principesei Marina a Greciei şi Danemarcei cu principele George, Duce de Kent, în 1934. Viitoarea Regină a Angliei s-ar fi îndrăgostit la frageda vârstă de 13 ani și ar fi început să țină o corespondență secretă cu Philip. 

Citește continuarea aici