Stiri

Regina Elisabeta şi Prinţul Philip sărbătoresc 73 de ani de căsnicie

Regina Elisabeta și Prințul Philip
Regina Elisabeta și Prințul Philip [Sursa foto: Instagram The Royal Family]
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi principele Philip, Duce de Edinburg, sărbătoresc vineri 73 de ani de la căsătorie

Pentru a celebra acest eveniment magic pentru cei doi suverani s-au lăsat fotografiați, însă în condiții de maximă siguranță, notează Daily Mail.

Kate și William i-au celebrat pe Regina Elisabeta și pe Prințul Philip pentru cei 73 de ani de căsătorie, după ce Majestatea Sa a fost văzută călărind alături de Prințul Philip la reședința din Windsor.

Monarhul în vârstă de 94 de ani a fost forografiat într-un platon colorat și o eșarfă pe cap.

Regina Elisabeta este o pasionată a echitației și chiar a cresut cai de rasă de-a lungul domniei sale.

Copii Ducelui și a Ducesei de Cambridge nu și-au putut vedea străbunicii de câteva săptămâni deoarece sunt în izolare, însă le-au trimis o carte poștală care le-a fost livrată de către serviciul poștal regal.

În fotografia dată publicității de către Palatul Buckingham se vede cum pe o măsuță mică din sticlă se află mai multe felicitări trimise de oamenii care au vrut să-i felicite pe ce doi soți pentru mariajul lor atât de lung. De asemenea, tot pe același cont de socializare a fost postată o fotografie cu Prințesa Elisabeta și Prințul Philip, în timp ce se îndreptau sepre casa unchiului lor, Ducele Earl Mountbatten, în luna de miere, în noiembrie 1947.

Regina Elisabeta și Prințul Philip
Regina Elisabeta și Prințul Philip [Sursa foto: Instagram The Royal Family]

„Mulțumim tuturor pentru urările voastre frumoase pentru Regina ți Ducele de Edinburgh cu ocazia celei de-a 73-a aniversări a lor”, se arată în descrierea de pe Instagram a fotografiei. 

Regina Elisabeta și Prințul Philip s-au îndrăgostit de la o vârstă fragedă și s-au logodit în secret

Regina Elisabeta și principele Philip, Duce de Edinburg, s-au cunoscut la nunta principesei Marina a Greciei şi Danemarcei cu principele George, Duce de Kent, în 1934, potrivit Știrile Pro Tv

Viitoarea Regină a Angliei s-ar fi îndrăgostit la frageda vârstă de 13 ani și ar fi început să țină o corespondență secretă cu Philip.

Elisabeta şi Philip s-au logodit în secret în 1946, iar tatăl Prințesei, George al VI-lea a ordonat ca totul să fie ținut secret până când fiica lui avea să împlinească 21 de ani, în aprilie 1947. Logodna lor a fost anunțată în mod oficial pe 9 iulie 1947, iar slujba de cununie a avut loc pe 20 noiembrie 1947, în Abaţia Westminster, la Londra.

La nuntă au fost invitate 2000 de persoane, printre care și Regele Mihai cu mama sa, Regina Elena.

Prinţul Philip a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich, în dimineaţa zilei în care a avut loc nunta.