Stiri

Tradiții și obiceiuri de Halloween. Cum sărbătoresc americanii

Tradiții și obiceiuri de Halloween. Cum sărbătoresc americanii
[Sursa foto: Facebook ]
În noaptea de 31 octombrie, americanii şi nu numai sărbătoresc Halloween-ul.

 Deşi acum Halloween semnifică în mare parte un motiv de petrecere şi de voie bună, în trecut, de această sărbătoare se legau multe tradiţii şi obiceiuri.

Ce tradiţii şi obiceiuri aveau americanii de Halloween

Tradiții și obiceiuri de Halloween. Cum sărbătoresc americanii

  Halloween este o sărbătoare de origine celtică, ce datează din secolul al XIX-lea, fiind răspândită de irlandezii care au emigrat în Statele Unite ale Americii.

Celții credeau că în data de 31 octombrie spiritele intrau în comunicare cu cei vii și coborau pe pământ. Aceştia se deghizau în monștri, ieșeau pe străzi pentru a face mult zgomot şi speriau spiritele rele. De atunci, foarte multe ţări au preluat această sărbătoare, care a devenit un adevărat cult, o paradă a costumelor, dar şi un motiv de voie bună pentru cei mici şi pentru cei mari. 

 La începuturile acestei sărbători, existau multe tradiţii şi superstiţii de Halloween, care s-au pierdut însă în timp. Se spunea că dacă o fată necăsătorită punea o floare de rozmarin sub pernă în noaptea de Halloween, în acea noapte îşi va visa viitorul iubit. Nu era bine să te întorci în cazul în care auzeai paşi în spate, pentru că se spunea că un spirit rău te vâna, pentru a te lua cu el pe lumea cealaltă. 

Tradiții și obiceiuri de Halloween. Cum sărbătoresc americanii

 O altă superstiţie spunea că dacă un liliac zbura prin casă în noaptea de Halloween, în casă existau spirite rele. Aceste spirite rele puteau fi ţinute la distanţă cu o lumânare aprinsă în dovleac. În schimb, dacă vedeai un păianjen în casă, spiritul unei persoane dragi te veghea.

 Mesele de Halloween are trebui să fie mereu zgomotoase, spune o veche tradiţie. În cazul în care la masă era tăcere, spiritele rele erau şi ele invitate. O superstiţie veche este legată şi de nou-născuţi. Se spunea că cei născuţi în noaptea de 31 octombrie puteau vorbi cu spiritele.

 Acum, copiii americani îşi colindă vecinii, iar aceştia trebuie să le dea bomboane, pentru a nu fi speriaţi. Adulţii se pregătesc foarte mult pentru Halloween, îşi aleg costumele şi machiajele cu foarte mare grijă şi pentru mai mult decât la orice altă sărbătoare.