Stiri

Când are loc sărbătoarea de Halloween în 2021

Când are loc sărbătoarea de Halloween în 2021
[Sursa foto: Facebook ]
Sărbătoarea de Halloween este tot mai pupulară şi în Româna. Când va avea loc Halloween

Când va avea loc Halloween, sărbătoarea împrumutată din Statele Unite, care a devenit atât de populară şi în ţara noastră? Mulţi copii, dar şi adulţi, o aşteaptă cu nerăbdare.

Citeste si: Cele mai mari tendințe de costume pentru Halloween 2022. Le veți vedea peste tot!

Când are loc sărbătoarea de Halloween şi ce semnificaţie are

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, ce datează din secolul al XIX-lea, fiind răspândită de irlandezii care au emigrat în Statele Unite ale Americii. De atunci, sărbătoarea a fost preluată de

foarte multe ţări, fiind un bun prilej pentru voie bună, petreceri şi întâlniri cu prietenii. Halloween este sărbătorit în noaptea de 31 octombrie, deşi mai există şi excepţii. În Suedia, de exemplu, sărbătoarea are loc de fiecare dată în prima zi de sâmbătă din luna noiembrie.

Când are loc sărbătoarea de Halloween în 2021

 Denumirea de Halloween provine din limba engleză, de la expresia "All Hallows' Even", adică sărbătoarea tuturor sfinţilor. În trecut, se credea că în noaptea de 31 octombrie, sufletele celor morţi se întorc printre cei vii. De aceea, oamenii se costumau înfricoşător şi îşi decorau casele în acelaşi mod, pentru a alunga spiritele. În timp, sărbătoarea a devenit simbolică şi tot mai multe popoare s-au molipsit, acum Halloween fiind una dintre cele mai cunoscute sărbători din lume. Veselia şi originalitatea ei i-au îndemnat pe oameni să celebreze această noapte, care a devenit un motiv perfect pentru petreceri tematice.

Când are loc sărbătoarea de Halloween în 2021

Dacă la începutul anilor 2000 această sărbătoare era privită cu scepticism de români, acum Halloween a devenit o adevărată întrecere pentru cele mai înfricoşătoare ţinute şi machiaje. Românii chiar investesc bani serioşi în costumele lor de Halloween, pentru că vor să fie originale şi cât mai realiste. 

Când are loc sărbătoarea de Halloween în 2021

Cel mai popular simbol de Halloween este dovleacul, care reprezintă "Lanterna lui Jack". Napul era folosit tradițional de Halloween în Irlanda și Scoția, dar imigranții veniți în America de Nord au folosit dovleacul indigen, care era mai accesibil și mai mare, fiind mai ușor de modelat decât napii.