Stiri

Top 10 filme de Crăciun pe care să le vezi cu persoanele dragi

Top 10 filme de Crăciun
Top 10 filme de Crăciun [Sursa foto: PixaBay]
Radio Impuls îți pune la dispoziție cele mai bune filme de Crăciun care sigur o să-ți placă.

Crăciunul se apropie cu pași repezi, așa că este perioada perfectă pentru a petrece timp cu membrii familiei și, cum altfel, să savurezi mâncăruri delicioase. Iar ca toate acele feluri copioase să-ți priască, momentele de relaxare și câteva filme bune sunt esențiale. Pe lista de recomandări cu filme de Crăciun vei găsi atât titluri noi apărute, cât și vechi, care reușesc să surprindă într-un mod convingător și frumos această perioadă frumoasă și liniștitoare a anului.

Nelipsite dintr-un astfel de clasament sunt seria de patru filme „Singur acasă,” însă și celebrul „Cum a furat Grinch Crăciunul”. Cu siguranță peliculele alese de noi îți vor plăcea, te vor distra sau, în cazul comediilor romantice cu un strop de dramă, poate îți vor smulge și câteva lacrimi. 

Top 10 filme de Crăciun
Top 10 filme de Crăciun[Sursa foto: PixaBay]

Iată top 10 filme de Crăciun 2022 pe care ți le recomandăm cu cea mai mare încredere

1. Singur acasă

O comedie perfectă pentru timpul petrecut în familie, seria de patru filme „ Singur acasă ” ne prezintă aventurile unui băiețel năzdrăvan în perioada Crăciunului. Fie că este lăsat singur acasă din greșeală, fie că se rătăcește în minunatul New York, puștiul pare să se descurce de minune și pune bețe în roate benzilor de răufăcători.

2. Cum a furat Grinch Crăciunul

Lansată în urmă cu 22 de ani, această animație se află în topul filmelor preferate. În tărâmul magic aflat în interiorul unui fulg de nea se petrec multe lucruri în preajma Crăciunului, o sărbătoare extrem de iubită de locuitori. Un animăluț verde și răutăcios este deliciul filmului, acesta fiind gata an de an să strice sărbătoarea. Micuța Cindy Lou Who reușește să înmoaie inima lui Grinch, ba chiar se leagă o prietenie între cei doi.

Citește și: Un nou film cu Macaulay Culkin este disponibil pe Netflix. Despre ce este vorba

3. Un băiat numit Crăciun

În rolul principal îl avem pe Nikolas, un băiat simplu care pornește în aventura vieții lui. Tatăl său pleacă într-o misiune pe tărâmul elfilor, Elfhelm, iar Nikolas merge pe urmele sale. Băiețelul are un ajutor de nădejde în această aventură, șoricelul său de companie. Scenariul filmului este înconjurat de magie, creaturi ciudate și întâmplări comice. Cu puțină speranță și un strop de curaj, Nikolas și prietenii săi ne demonstrează că nimic nu este imposibil.

4. Crăciun de coșmar  

Producția urmărește povestea micuței Trudy Lightstone, a cărei dorință de Crăciun este ca părinții ei să nu divorțeze. Deși jumătate din dorință aproape că i se îndeplinise, urmând să plece în vacanță alături de cei doi, o gașcă de mercenari puși pe fapte rele le invadează locuința. Cea mai așteptată zi din an se transformă într-un haos de proporții, iar tânăra se gândește că unica persoană care o poate ajuta este chiar Moș Crăciun, interpretat de David Harbour. Astfel, lupta dintre bine și rău ia o altă formă, una în care luminițele, melodiile tematice, dar și celebrele haine roșii fac parte din decor. 

5. Fugi de iubire

Comedia romantică de Crăciun  este inspirată dintr-un roman omonim, scris de mai mulți autori. El prezintă povestea unui grup de liceeni, a căror oraș rămâne blocat din cauza unei furtuni de zăpadă. Iubirile ținute în mare secret până atunci se intersectează în niște moduri neașteptate. Este un film perfect pentru adolescenți, presărat cu iubire, situații comice și multă zăpadă.

6.Iubiți de sărbători

Comedia romantică îi aduce în prim plan pe Emma Roberts (Sloane) și Luke Bracey (Jackson). Sătui de eșecurile în dragoste și de cicăleala familiei, tinerii decid să formeze un cuplu doar pe perioada sărbătorilor de iarnă, luând în râs tot ceea ce înseamnă clișeu romantic și încercând să își convingă familia că relația lor este una reală, între protagoniști începe să se lege ceva mult mai profund decât aranjamentul lor. 

7. Crăciun cu scântei

Din dorința de a-și vedea casa din spațiu, Buddy Hall, proaspăt mutat în cartier, exagerează cu decorarea proprietății sal6e. Comportamentul acestuia îl scoate din sărite pe vecinul său, Steve Finch, un om al tradițiilor. Rivalitatea dintre cei doi aduce multă comedie, însă și lecții de viață.

Citește și: Cât te costă o vacanță în Laponia, acasă la Moș Crăciun. Primul charter a plecat astăzi din România

8. O poveste de Crăciun

Pelicula este bazată pe un roman cu același nume, scris de Charles Dickens. Ebenezer Scrooge se trezește în dimineața de Ajun văzându-și propria existență. El trebuie să aleagă cum vrea să fie viața sa: una plină de răutăți și amărăciune sau una cu pace și bunătate. Deși este considerat ca fiind un film pentru copii, el are o profunzime incredibilă, devenind captivant și pentru adulți. 

9. Operațiunea Crăciun Fericit

Filmul se bazează pe misiunea reală a forțelor aeriene americane „Operațiunea Christmas Drop”, însă prezintă și o frumoasă poveste de iubire. Asistenta unui congresman este trimisă să adune probe pentru a închide o bază a forțelor americane situată pe o insulă tropicală. Dacă la început pare să fie rivala unui șarmant și inimos căpitan, în cele din urmă ajung să facă o echipă minunată împreună.

10. Goana după cadou

În rolul principal îl avem pe Arnold Schwarzenegger, care dă viață unui personaj cu totul diferit față de cele cu care ne-a obișnuit. Acesta este un tată mult prea ocupat cu locul de muncă pentru a putea fi prezent la demonstrația de karate a fiul său, însă realizează greșeala și încercă să se revanșeze. Cea mai mare dorință de Crăciun a fiul său este o figurină Turbo Man, care este sold out la toate magazinele.