Stiri mondene

Snoop Dogg s-a autopropus la conducerea Twitter: ”Ar trebui să conduc Twitter?". Rapperul americat a strâns peste un milion de voturi

Snoop Dogg s-a autopropus pentru preluarea platformei Twitter
Snoop Dogg s-a autopropus pentru preluarea platformei Twitter [Sursa foto: Instagram]
Snoop Dogg este favoritul utilizatorilor Twitter pentru preluarea companiei. Rapperul este pregătit să preia conducerea companiei

Platforma Twitter este, în acest moment, condusă de Elon Musk, după ce a cumpărat-o cu 44 de miliarde de dolari.  După ce Elon Musk a postat un sondaj în care și-a întrebat urmăritorii dacă să demisioneze din funcția de șef al Twitter, rapperul american Snoop Dogg s-a autopropus la conducerea companiei şi a obţinut sute de mii de voturi într-un sondaj online ai cărui participanţi l-au îndemnat pe celebrul cântăreţ să-i ia locul lui Elon Musk.

Snoop Dogg s-a autopropus pentru preluarea platformei Twitter
Snoop Dogg s-a autopropus pentru preluarea platformei Twitter[Sursa foto: Instagram]

"Ar trebui să conduc Twitter?", i-a întrebat legenda hip-hop-ului, în vârstă de 51 de ani, pe fanii lui, luni dimineaţă. În primele 10 ore după ce a publicat acel mesaj, starul american acumulase peste 1 milion de voturi şi a obţinut un rezultat copleşitor de voturi favorabile- 81,8%.

Elon Musk se gândește să renunțe la funcția de șef al Twitter?

După cum bine știm, Elon Musk a făcut câteva schimbări după ce a devenit șef al Twitter. Unele dintre decizii nu au fost chiar pe placul internauților. Duminică seară, omul de afaceri și-a întrebat adepții:  Ar trebui să mă retrag din funcția de șef al Twitter? Mă voi supune rezultatelor acestui sondaj”, oferind oamenilor să voteze  „ da sau nu” ca răspuns. Peste 17,5 milioane de oameni au votat, 57,5% dintre aceștia alegând  „ da”, în speranța că îl vor scoate pe miliardar din fruntea companiei.

Elon Musk încă nu a făcut declaraţii despre posibilitatea de a renunţa definitiv la funcţia de director general al reţelei de socializare Twitter. Au mai rămas 14 ore din sondajul lui Snoop Dogg, aşadar viitorul managementului superior al companiei rămâne deocamdată neclar.

Elon Musk
Elon Musk[Sursa foto: Captură YouTube]

Elon Musk a fost remarcat printr-o serie de acțiuni controversate 

De când a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari și a preluat funcția de CEO în octombrie,  Elon Musk  s-a remarcat printr-o serie de acțiuni controversate:

  • A concediat imediat mai mlți directori importanți ți a readus aproape la jumătate echipa platformei
  • A dat un ultimatum staff-ului rămas, anunțând că trebuie să muncească din răsputeri sau să plece. Ca urmare, încă aproximativ 1.000 de angajați au părăsit compania.
  • I-a dat afară pe angajații care au arătat deschis că nu erau de acord cu el.
  • I-a nominalizat public și i-a ironizat pe foștii angajați care au fost implicați în discuții dificile despre moderarea pe Twitter.
  • A lansat, a oprit și apoi a relansat o verificare revizuită a sistemului prin care se introduce una abonament de 8 dolari pe lună pentru certificarea autenticității conturilor,ceea ce a dus inițial la o falsificare pe scară largă a conturilor.

Citește și: Motivul pentru care Elon Musk a suspendat definitiv un cont Twitter cu aproximativ jumătate de milion de urmăritori

  • A schimbat în repetate rânduri regulile Twitter prin decizie executivă și fără preaviz, suspendând conturile persoanelor care încalcă noile reguli- inclusiv ale unor jurnaliști de tehnologie, precum și un cont care îi urmărea avionul. Elon Musk a scris cândva pe Twitter că permisiunea acordată contului ElonJet pentru a rămâne pe Twitter demonstrează angajamentul său față de libertatea de exprimare pe platformă.
  • S-a implicat adânc în războaiele culturale, permițând reactivarea unor conturi suspendate permanent,  inclusiv cel al fostului preșdinte american Donald Trump și al mai multor persoane implicate în dezinformare, teorii ale conspirației sau discursuri instigatoare la ură.