Stiri mondene

Motivul pentru care Elon Musk a suspendat definitiv un cont Twitter cu aproximativ jumătate de milion de urmăritori

Motivul pentru care Elon Musk a suspendat definitiv un cont Twitter
Motivul pentru care Elon Musk a suspendat definitiv un cont Twitter
Elon Musk, gest controversat. Miliardarul a suspendat un cont Twitter cu aproximativ jumătate de milion de urmăritori.

După ce a făcut concedieri în masă la Twitter, Elon Musk, noul proprietar, a decis să suspende definitiv contul unui adolescent care avea aproape jumătate de milion de urmăritori pe platforma online. Contul Twitter care a fost suspendat aparținea unui student al Universității din Florida Centrală, pe nume Jack Sweeney. Se pare că motivul suspendătii contului a fost că tânărul urmărea avionul privat al lui Elon Musk. Folosind date publice de la transpondere de avioane care înregistrează longitudinea, latitudinea și altitudinea, Sweeney a creat în 2020 un algoritm care calculează locul unde se află un avion privat aparținând miliardarului.

urmărea avionul privat al lui Elon Musk
urmărea avionul privat al lui Elon Musk[Sursa foto: PixaBay]

În urmă cu ceva vreme, omul de afaceri i-ar fi oferit tânărului 5000 de dolari pentru a-și închide pagina, însă acesta ar fi refuzat.

Citește și: Legendarul Elton John renunță la Twitter: ”Am decis să nu mai folosesc serviciul”. Motivul pentru care artistul a luat această decizie

"Am primit un mesaj în care mi se spunea să închid pagina, pentru că reprezintă un risc la siguranţa sa.

I-am spus că sunt de acord, dar că îl va costa un Model 3 (n.r. Tesla Model 3). La care Musk a replicat că nu ar vrea să fie împuşcat de vreun nebun. După alte mesaje, mi-a oferit 5000 de dolari. L-am întrebat dacă e vreo şansă să ridice miza la 50.000, pentru că m-ar ajuta la colegiu şi mi-ar da ocazia să îmi cumpăr un Model 3. Nu mi-a mai răspuns, dar după ce i-am scris eu şi i-am spus de unde îmi iau datele despre avionul său, mi-a spus că sistemul celor de la controlul traficului aerian este primitiv".
, declara, la acea vreme, Jack Sweeney.

Elon Musk
Elon Musk

Elon Musk, mesaje în privat cu studentul

Jack Sweeney a intrat în atenția lumii publice în ianuarie 2022, dezvăluind un mesaj privat dintre el și miliardarul, în care acesta îi solicita să-și închidă contul de Twitter. Studentul luat atitudine față de mesajul lui Elon Musk și i-a cerut acestuia o mașină foarte scumpă. 

Citește și: Kanye West, interzis pe Twitter pentru a doua oară. Elon Musk dezvăluie motivul pentru care l-a suspendat pe rapper: ”Am încercat totul”

Da, pot, dar te va costa un [Tesla] Model 3, în caz că nu glumești?”, i-a scris Jack Sweeney, după care Elon Musk i-ar fi spus că nu vrea și că nu se lasă doborât de  ”ideea de a fi doborât de un țăcănit”.