Stiri

Serialul "Wednesday” regizat de Tim Burton şi filmat în România, disponibil pe Netflix

Serialul
Serialul "Wednesday”, disponibil pe Netflix [Sursa foto: Captură YouTube]
Așteptarea a luat sfârșit. Cele opt episoade din serialul Wednesday”, o producție Netflix regizată de Tim Burton, sunt disponibile pe Netflix.

Dacă ți-ai trăit copilăria la începutul anilor ‘90, n-ai cum să fi ratat universul macabru al familiei Addams, care a dat unele dintre cele mai populare personaje din cultura pop. Dar înainte de filmele de succes, totul a pornit de la o serie de benzi desenate care au apărut în  The New Yorker  timp de 50 de ani, începând cu 1938. În prezent, Netflix a decis să ducă povestea gotică mai departe unei noi generații de fani, așa că a pus de-un spin-off care explorează adolescența lui Wednesday, tânăra familiei.

Producţia tocmai a sosit pe Netflix, iar fanii serialului vor putea să vizioneze cele 8 episoade ale primului sezon.

Serialul "Wednesday” regizat de Tim Burton şi filmat în România, disponibil pe Netflix
Serialul "Wednesday”, disponibil pe Netflix[Sursa foto: Captură YouTube]

A fost grozav să venim aici, în România, pentru că totul s-a potrivit în mod ciudat în universul FAMILIEI ADDAMS. Încercarea de a face România să semene cu Vermontul a fost o provocare interesantă, dar am reușit să găsim multe noi locații.

Iar în studio, am avut spațiul necesar pentru a crea platouri, așa că a fost minunat că am putut face acest lucru. Am avut spațiu suficient ca să construim exterioare, respectiv să construim orașul Jericho. Este ca și cum decorurile ar prinde viață, iar asta susține întreaga atmosferă a serialului”,
 a declarat legendarul regizor și director executiv al serialului" Wednesday ”.

Serialul "Wednesday” regizat de Tim Burton şi filmat în România, disponibil pe Netflix
Serialul "Wednesday” regizat de Tim Burton şi filmat în România, disponibil pe Netflix[Sursa foto: Captură YouTube]

Distribuția serialului "Wednesday” 

Cu Jenna Ortega în rolul principal, în serial îi mai putem vedea pe Gwendoline Christie (directoarea Larissa Weems), Jamie McShane (șeriful Galpin), Percy Hynes White (Xavier Thorpe), Hunter Doohan (Tyler Galpin), Emma Myers (Enid Sinclair), Joy Sunday (Bianca Barclay), Naomi J Ogawa (Yoko Tanaka), Moosa Mostafa (Eugene Ottinger), Georgie Farmer (Ajax Petropolus) și Riki Lindhome (dr. Valerie Kinbott), alături de Christina Ricci (Marilyn Thornhill), dar și pe Catherine Zeta-Jones (Morticia Addams) și Luis Guzmán (Gomez Addams), Fred Armisen (unchiul Fester) și Victor Dorobanțu (Thing).

Citește și: George Burcea va juca în serialul „Wednesday” alături de Catherine Zeta-Jones

„Acțiunea din serialul WEDNESDAY începe cu momentul în care Wednesday este exmatriculată și se duce să viziteze vechea școală cu internat la care au mers și Gomez și Morticia, Academia Nevermore. Este o școală pentru toate creaturile rare care au anumite abilități speciale sau pentru persoane care sunt doar un pic altfel decât ceilalți. Apoi, o vedem pe Wednesday căutându-și drumul în această nouă școală și creându-și noi relații, complet diferite de cele întâlnite până atunci. Ea își dorește să devină detectivă și scriitoare și, la Nevermore, descoperă un mister care o captivează. De-a lungul întregului sezon, caută să dezlege acel mister” , a adaugat Jenna Ortega,  actrița din rolul principal.

Netflix a sărbătorit lansarea serialului "Wednesday”

Marți seara, Netflix  a sărbătorit lansarea peliculei, printr-un eveniment dedicat fanilor din România, găzduit de Aula Politehnică din București. Invitații s-au fotografiat pe covorul negru, s-au bucurat de proiecțiile inspirate din universul Familiei Addams și au vizionat în exclusivitate primul episod din serial, cu o zi înainte de premiera globală pe Netflix. 

Citește și: George Burcea, dezvăluiri inedite despre întâlnirea cu Catherine Zeta-Jones: ”Este ceva unic”

Producția este un serial filmat în România, astfel că invitații au putut recunoaște și descoperi multe dintre locațiile de filmare sau împrejurimile folosite ca fundal în producție, printre care Universitatea Politehnica, Gradina Botanică București, Palatul Cantacuzino Bușteni, Gara Sinaia, Casa Armatei București, Casa Monteoru, Bazinul Dinamo București.