Stiri

NerveGear, dispozitivul care te ucide în momentul în care mori într-un joc. Cine l-a inventat: „Ridici imediat miza la nivelul maxim”

nervegear
Un inventator celebru a afirmat că a realizat un dispozitiv care te ucide în momentul în care mori într-un joc [Sursa foto: Pexels ]
Palmer Luckey, fondatorul Oculus, spune că a realizat un gadget care te ucide și în realitate, dacă personajul tău e ucis în joc.

Palmer Luckey este un inventator celebru și controversat, în vârstă 30 de ani. El este fondatorul Oculus, companie care producea ochelari de realitate virtuală (VR) și care a fost cumpărată de Facebook. Palmer Luckey a devenit cunoscut publicului și a atras multă atenție negativă după ce s-a aflat că a finanțat un grup care făcea parte din campania electorală a lui Donald Trump, înainte de alegerile prezidențiale din anul 2016.

Inventatorul a surprins pe toată lumea cu ultimele sale declarații. Fondatorul Oculus a anunțat că a realizat un dispozitiv care te ucide în momentul în care mori într-un joc, numit NerveGear. În timp ce vestea i-a speriat pe mulți, Palmer Luckey a mărturisit că l-a atras dintotdeauna o astfel de idee pentru un joc, potrivit Sky News

„Ridici imediat miza la nivelul maxim și forțezi oamenii să regândească fundamental modul în care interacționează cu lumea virtuală și cu jucătorii din interiorul ei”, a scris fondatorul Oculus, în blog-ul său.

Lackey a mai adăugat că jocul ar arăta cât mai real, iar consecințele se vor simți atât în lumea virtuală, cât și cea reală. „Grafica superioară ar putea face un joc să arate mai real, dar numai pericolul unor consecințe serioase poate face ca un joc să pară real pentru tine și pentru orice altă persoană din joc”, a mai scris Lackey.

Palmer Luckey, fondatorul Oculus
Palmer Luckey, fondatorul Oculus[Sursa foto: Captura Video]

Dispozitivul inventat de Lackey vine echipat cu trei module cu încărcătura explozivă

Palmer Luckey a explicat și modul în care acest gadget te poate ucide dacă mori în joc. Dispozitivul vine echipat cu trei module cu încărcătura explozivă așezate deasupra vizorului, iar încărcătura poate fi programată să se dezlănțuie când personajul tău e ucis în jocurile de pe computer, distrugând imediat creierul.

Citește și: Netflix anunță noi jocuri Stranger Things: Stranger Things: Puzzle Tales și Stranger Things VR

Bărbatul a mărturisit că ochelarii VR pe care i-a conceput sunt doar un model de prezentare și nu pot fi cumpărați. Mai mult decât atât, el nu a testat dispozitivul deoarece există „o varietate uriașă de erori care ar putea avea loc și care l-ar omorî pe utilizator la momentul nepotrivit” în starea în care se află sistemul în acest moment.

„La momentul acesta, este doar o piesă de artă pentru birou”, a adăugat Lackey. Fondatorul Oculus a mărturisit că inspirația din spatele acestui gadget stă serialul „Sword Art Online”, în care este utilizat un dispozitiv asemănător.