Stiri

Scularea! | Pofta de mâncare dispare când ești îndrăgostit. Așa este?!

Scularea! | Pofta de mâncare dispare când ești îndrăgostit. Așa este?!
Știi expresia aia „Ești îndrăgostit/ă?” pe care o auzi de fiecare dată când ai uitat să faci ceva. Iată ce spun cercetătorii despre „îndrăgosteală”

Unul dintre subiectele discutate în această dimineață în matinalul „Scularea!” a fost cel al „îndrăgostelii”. Discuția dintre Țibulcă și Orlando a pornit de la un studiu care arată că oamenii care sunt îndrăgostiți nu mai au aceeași poftă de mâncare. 

Citeste si: Ţibulcă şi Orlando îți spun cum săruți în funcție de zodie

De ce scade pofta de mâncare atunci când ne îndrăgostim?! 

Orlando: Tu știi că pofta de mânacare dispare atunci când ne îndrăgostim? Și există și o explicație. Tu cunoști senzația aia de fluturi în stomac, când ai ceva în piept, fluturașii ăia. Și mai e expresia aia „ce ai, ești îndrăgostit?”, când nu poți să faci nimic, când nu ți-e foame, nu ți-e sete. Cauza este hormonul strestului, cortizolul, pentru că acesta contractă vasele de sânge din stomac și dă aceste stări.

Un alt studiu realizat de oamenii de știință arată că unele dintre simptomele inițiale atunci când te îndrăgostești este pierderea poftei de mâncare. De asemenea, studiul a constatat și lipsa poftei de mâncare și creșterea libidoului, care sunt simptome frecvente ale îndrăgostelii.

Dar nu numai hormonul de stres poate crea probleme fizice, ci mai există o substanță care i-ar putea face să facă ceva inimaginabil înainte, cum ar fi să refuze desertul.

Vestea bună este că după câteva luni revine pofta de mâncare și te poți bucura în continuare de micile plăceri ale vieții alături de persoana iubită.