Stiri

Nume de băieți 2021. Cum își botează românii copiii în acest an

Nume de băieți 2021. Cum își botează românii copiii în acest an
Alegerea numelui unui copil este extrem de dificilă în zilele noastre, iar părinţii pe care îi cunoaşteţi pot confirma acest lucru. Venim în ajutor cu cele mai la modă nume de băieţi din 2021.

 Există cazuri de viitori părinţi care umplu foi întregi cu nume, dintre care îl vor alege pe cel pe care îl consideră perfect. Alegerea numelui este extrem de dificilă, pentru că în zilele noastre au apărut o mulţime de nume împrumutate de la alte popoare, iar fiecare părinte încearcă să îşi boteze copilul cu un nume cât mai original şi plin de semnificaţie. În ultimii ani, la băieţi au fost la modă prenumele Matei, Rareş sau Luca.

Dar cum îşi mai botează românii copiii în 2021?

Nume de băieţi la modă în 2021. Românii care îşi botează copiii îi acest an au de unde alege

 Un nume care a revenit în acest an în preferinţele părinţilor este Alexandru. Acesta este un nume care se foloseşte de faarte mult timp, fiind menţionat chiar şi în Biblie. Deşi este întâlnit în mai toate colţurile lumii, acest nume provine din Grecia Antică. Băieţii erau botezaţi cu numele Alexandros pentru a fi puternici.

Nume de băieți 2021. Cum își botează românii copiii în acest an

Numele Lucas provine din limba latină şi îşi are rădăcinile în cuvântul lux, care înseamnă lumină. Legenda spune că băieţii care se năşteau la prima oră a dimineţii primeau acest nume.

Liam a devenit un nume des întâlnit şi în România, deşi provine din limba ebraică. Acest nume este forte des folosit în Marea Britanie.

Raphael este un nume cu o semnificaţie foarte puternică: cuvintele ebraice rapha şi el înseamnă împreună Dumnezeu vindecă. 

Şi Paul este un nume foarte la modă în acest an. În latină, Paulus înseamnă mic sau slab, dar Sfântul Paul i-a dat acestui nume o semnificaţie mult mai puternică. 

Casian nu este încă un nume foarte cunoscut în România, dar semnificaţia nobilă a numelui ar putea să prindă la părinţi. Acesta este un nume de origine latină, care era de fapt un nume de familie.

Numele grecesc Darius este un derivat al numelui Darios. Acesta din urmă era folosit mai mult în familiile de intelectuli.