Stiri

Neglijare, abuz și cruzime fără margini într-un sat din județul Brașov. Un câine a fost împușcat în cap și incendiat. Imagini cu un puternic impact emoţional

Un câine a fost împușcat în cap și incendiat
Un câine a fost împușcat în cap și incendiat [Sursa foto: mytex.ro, pixabay, colaj Radio Impuls]
"Îmi doresc ca data viitoare, "vânătorul" să aleagă o cale legală de a-și satisface plăcerile demente”. O nouă dovadă de cruzime de neînchipuit a avut loc într-un sat din județul Brașov. Un suflet nevinovat a fost prins în "capcana" unui om fără scrupule. Câinele a fost împușcat în cap și apoi incendiat.

Agresivitatea orientată împotriva animalelor a devenit un fenomen social din ce în ce mai răspândit în societatea actuală. Abuzul animalelor reprezintă vătămarea fizică intenționată a acestora fără a avea drept scop sau obiectiv autoapărarea sau nevoia de hrană. Exemple de abuz asupra animalelor includ bătaia, arderea și mutilarea. În agonie, acestea se zbat într-o baltă de sânge, în timp ce agresorul care manifestă un comportament sociopat și o lipsă de empatie continuă să le umilească, înainte de a le sacrifica.

Cel mai recent caz a avut loc într-un sat din județul Brașov, acolo unde un câine a fost împușcat în cap și apoi incendiat. În ajunul Anului Nou, o femeie care căuta lemne în jurul unui crâng, cam la 400 m de proprietatea familiei patrupedului, l-a descoperit pe Rocky, mort pe câmp, alături de o vulpe. Ajunși la fața locului, oamenii legii l-au găsit acoperit cu paie arse, trupul vulpii arsese în mare parte, iar în jur erau chibrituri.
Conform surselor, poliția a întocmit dosar penal.

"De aproape au văzut că a fost împușcat. În cap. Au chemat specialistul în faună al zonei și medicul veterinar, care, în urma examinării, au afirmat că a fost împușcat în cap de foarte aproape, din poziția culcat, cu o armă de vânătoare, cu cartuș cu alice. Au afirmat, în urma cercetărilor, că fapta nu a fost comisă în acel loc, ambele animale fiind puse acolo ulterior și așezate așa cum se vede în poză”, a relatat o localnică pentru MyTex.

„Probabil nu se va afla niciodată cine a comis această faptă oribilă, deși se știe că în sat sunt vreo trei vânători. Dar în zonă nu există fond de vânătoare, deci nici vulpea nu a fost ucisă legal. Cățelul nu a fost împușcat accidental. De aceea vă scriu. Îmi doresc să se cunoască public această situație extrem de gravă. Nu e primul caz, dar până acum erau doar câini fără stăpân găsiți pe câmp sau pisici.

Se practică și capcanele de tip laț, pot spune din experiența proprie. Toate aceste afirmații se regăsesc în raportul pe care familia îl va primi de la specialiști”, a mai spus femeia pentru sursa menționată mai sus.

Citește și: Dimineața Nebună: Directorul unei grădini zoologice, acuzat că a ordonat ca niște capre rare să fie ucise și gătite pentru o petrecere- AUDIO

Actul de o cruzime greu de închipuit a făcut înconjurul internetului:" Doamne cum să facă așa ceva. Nu îi este frică de Dumnezeu"

Cazul a făcut înconjurul rețelelor sociale și iubitorilor de animale din alte județe fiind oripilați de răutatea celui care a comis teribila faptă: "O nație pe cale de dispariție",/ „ Îmi doresc ca data viitoare, «vânătorul» să aleagă o cale legală de a-și satisface plăcerile demente"/ "Doamne cum să facă așa ceva. Nu îi este frică de Dumnezeu.", sunt o parte din reacțiile oamenilor.

Rocky împușcat în cap, de aproape, apoi incendiat
Rocky împușcat în cap, de aproape, apoi incendiat[Sursa foto: mytex.ro]

Animalele nu pot vorbi, noi suntem vocea lor. Stop violența

Violența împotriva animalelor este destul de răspândită și se manifestă sub diverse forme, pornind de la înfometare, părăsire și până la utilizarea “tehnicilor de îmblânzire” prin lovire cu corpuri dure. Un animal este foarte important în viața noastră, ne ajută să ne dezvoltăm, ne aduce un zâmbet pe buze atunci când suntem triști sau atunci când suntem singuri. Patrupedul face parte din viața noastră. Ar fi bine ca oamenii să respecte animalele așa cum își respectă familia, căci avem chiar de învățat de la ele. Ne considerăm superiori lor, dar de fapt, din anumite puncte de vedere, viața noastră nu este mult mai complexă decât a lor. Superioritatea nu vine din dominare sau putere, ci din înțelegere și respect. Ne respectăm animalele, ne respectăm pe noi și poate astfel putem fi mai buni.

Stop violenta animalelor
Stop violenta animalelor[Sursa foto: PixaBay, colaj Radio Impuls]

Citește și: Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat| Scene de o cruzime inimaginabilă. O femeie din Reșița și-a abandonat pisica rănită într-o pungă pe o stradă. A fost amendată de către poliţişti cu suma de 12.000 de lei