Stiri

Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a nu va mai putea fi strigată niciodată după porecla pe care o avea

Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a
După ce Regina Elisabeta a II-a și-a luat la revedere de la Prințul Philip, Maiestatea sa nu va mai putea fi strigată niciodată după porecla pe care o avea.

Prințul Philip a încetat din viață pe 9 Aprilie la vârsta de 99 de ani. Sâmbătă, familia Regală Britanică și-au luat rămas-bun de la unul dintre cei mai importanți membri. În cadrul unei ceremonii funerare regale, Ducele de Edinburgh a fost condus pe ultimul drum, de familie și câțiva apropiați. Într-un gest plin de iubire, Regina Elisabeta a II-a a decis să-i pună pe sicriu un bilet scris de mână.

Potrivit surselor, Regina Elisabeta a II-a s-a semnat cu apelativul „Lilibet”, numele cu care era alintată în tinerețe. Totodată, Prințul Philip era singurul membru al familiei regale a Marii Britanii care încă o striga pe Maiestatea sa cu acest nume. Moartea ducelui arată și faptul că Regina Elisabeta a-II-a nu va mai fi strigată niciodată cu porecla „Lilibet”.

Prințul Philip și Regina Elisabeta a II-a
Prințul Philip și Regina Elisabeta a-II-a

De asemenea, pe lângă porecla populară, membrii familiei regale i-au mai dat și alte apelative Reginei Elisabeta a II-a. Mai exact, Prințul Charles o strigă “Mummy”, Prințul William și Prințul Harry o striga adesea “Granny”, iar strănepoții reginei, Prințul George și Prințesa Charlotte, copii Prințului William și ai lui Kate Middleton, o strigă deseori “Gan Gan”, stâlcind apelativul "Grand-granny". 

Regina Elisabeta a II-a a stat singură la funeraliile soțului ei

Membrii familiei Regale Britanice au respectat toate regulile impuse de autorități cu privire la combaterea pandemiei de coronavirus, motiv pentru care Maiestatea sa a fost nevoită să stea singură în timpul funeraliilor soțului său Philip.Participanții la slujba din capelă au păstrat distanța unii față de ceilalți, fiind așezați la 2 metri.

Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a

La sfârșitul slujbei religioase, sicriul în care se afla trupul neînsuflețit al ducelui a fost coborât în cripta din capela „St. George”. Sicriul Prințului Philip va rămâne în acest cavou până la decesul Reginei Elisabeta a-II-a. Regina și Prințul Philip au fost căsătoriți 73 de ani. Ducele a fost cel mai longeviv prinț consort din istoria națiunii.