Stiri mondene

Mai mulți angajați ai Regelui Charles au fost anunțați că vor fi concediați. Decizia a fost catalogată drept „nemiloasă”

Mai mulți angajati ai Regelui Charles au fost anunțașți că vor fi concediați
Mai mulți angajati ai Regelui Charles au fost anunțașți că vor fi concediați [Sursa foto: Instagram / The Royal Family]
Zeci de angajați ai personalului Regelui Charles au fost anunțați că şi-ar putea pierde slujbele. Motivul pentru care s-a luat această decizie.

Angajații care au fost în slujba regelui Charles al III-lea pe perioada cât a fost moștenitorul tronului britanic au fost anunțați că și-ar putea pierde slujbele, acțiune criticată de un sindicat și catalogată ca fiind „nemiloasă”. Printre angajații care au muncit acolo timp de decenii se numără servitori cum ar fi lachei, valeţi, garderobieri şi bucătari, precum şi personal clerical. Potrivit The Guardian, notificările au fost făcute în timp ce aceştia îl asistau pe noul rege pe parcursul procesului de urcare pe tron, inclusiv în timpul desfăşurării slujbei de recunoştinţă dedicat fostei suverane, în Edinburgh. 

„Deşi sunt de aşteptat anumite schimbări în reşedinţe în contextul modificărilor rolurilor în familia regală, amploarea şi viteza cu care au fost anunţate sunt extrem de crude”, a precizat secretarul general al sindicatului, Mark Serwotka.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)

Regele Charles va prelua și reședințele fostului suveran

Regele Charles, care i-a succedat la tron mamei sale după decesul acesteia joia trecută, se va muta, împreună cu soţia sa, Camillla, regina consoartă, de la Clarence House, reşedinţa lor londoneză timp de decenii, în principala reşedinţă oficială a suveranului, Palatul Buckingham. Un purtător de cuvânt al Clarence House a spus că activitatea de acolo a încetat şi a fost demarat un proces de consultare a angajaţilor referitor la reduceri de personal. 

Citeste si: Regele Charles al III-lea, primul discurs după ce a devenit noul suveran al Marii Britanii: „Dedicarea şi devotamentul său ca suverană nu s-au diminuat niciodată”

Schimbarea de rol pentru conducătorii noștri va implica schimbări și pentru gospodăria noastră… Portofoliul de sarcini întreprinse anterior în această gospodărie care sprijină interesele personale ale fostului prinț de Wales, activitățile anterioare și operațiunile casnice nu vor mai fi efectuate, iar reședința Clarence House va fi închisă. Prin urmare, este de așteptat ca nevoia de posturi în principal la Clarence House, a căror activitate susține aceste zone, să nu mai fie necesară" se arată în nota pe care Sir Clive Alderton a trimis-o angajaților de la Clarence House. 

Angajații concediați vor primi o compensație financiară 

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Clarence House a mai menționat că angajații care-și vor pierde locurile de muncă  vor primi salarii compensatorii.

Mai mulți angajati ai Regelui Charles au fost anunțașți că vor fi concediați
Mai mulți angajati ai Regelui Charles au fost anunțașți că vor fi concediați[Sursa foto: Instagram / The Royal Family]

Citeste si: Prinţul Charles a lansat primul său parfum -"Highgrove Bouquet"

În ciuda tuturor eforturilor de a amâna până după înmormântare, recomandarea rămâne aceeaşi. Toţi angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii sporite. Toţi angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii sporite'',  a adăugat purtătorul de cuvânt.