Stiri

Criza energiei îi determină pe români să meargă mai des la muncă

Criza energiei îi determină pe români să meargă mai des la muncă
Criza energiei îi determină pe români să meargă mai des la muncă
Un studiu realizat de platformele de angajare arată că românii aleg să meargă mai des la muncă, fizic, în ultima perioadă, pentru a-și reduce costurile.

Românii sunt tot mai îngrijorați de scumpirile cauzate de criza energetică. așa că recurg la fel și fel de soluții pentru a mai face economie. Se pare că una dintre soluțiile la care s-au gândit unii dintre ei, ar fi să meargă mai des fizic la muncă.

În 2020, când ne lovea pandemia de coronavirus din plin, unii dintre angajați se simțeau ciudat să lucreze de acasă, așa că abia așteptau momentul în care se puteau întoarce în birourile din companii.

Odată cu mărirea prețurilor, se pare că tot mai mulți angajați aleg să meargă fizic la muncă pentru a mai reduce costurile de acasă. 

Citeste si: Vești bune pentru tineri! Vezi ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a beneficia de călătorii gratuite prin toată Europa

80% dintre angajații români iau măsuri pentru a-și gestiona bugetul

După creşteri succesive ale inflaţiei şi sub impactul crizei energetice, 80% dintre angajaţii români au început să ia măsuri pentru a-şi gestiona bugetul, anticipând costurile din această iarnă. Un sfert dintre angajați declară că au început să pună bani deoparte în ultimele luni pentru a face faţă mai uşor cheltuielilor din perioada următoare. 13% dintre ei spun că apelează la investiţii pentru a-şi diversifica sursele de venit, iar 10% se gândesc să îşi ia un job suplimentar, part-time sau pe bază de proiecte pentru a mai avea venituri în plus, se arată potrivit unui studiu Best Job, scrie Mediafax