Stiri

Limbaj de programare pentru copii. Cât costă astfel de cursuri

Limbaj de programare pentru copii. Cât costă astfel de cursuri
[Sursa foto: Facebook ]
Copiii pot învăţa să codeze de la vârste foarte fragede, iar în ţară există foarte multe şcoli unde cei pot mici pot învăţa diverse limbaje de programare.

 Foarte mulţi părinţi încă trăiesc cu impresia că limbajele de programare nu sunt pentru copii, însă nu este deloc adevărat. Ei oricum petrec mult timp pe telefon, tabletă sau la calculator şi învaţă de cele mai multe ori singuri să manevreze aceste deviceuri. În România, informatica se învaţă din liceu, dar multe ţări, precum Belgia, Estonia, Finlanda, Franța, Marea Britanie, Portugalia, Polonia, Spania și Slovacia au introdus aceste cursuri încă din ciclul primar.

 Cei mici învaţă mult mai repede, au o imaginaţie foarte bogată şi în plus de aceste două aspecte, au apărut servicii care simplifică mult lucrurile. Un exemplu este Scratch, care furnizează limbaje inovatoare de codare vizuală şi face acest proces foarte distractiv pentru copii.

Cât costă cursurile de programare pentru copii

 Pe lângă Scratch, sunt şi alte limbaje de programare care sunt uşor de învăţat de către copii. Blockly este un soft creat de Google şi este similar cu Scratch, iar folosirea blocurilor ajută copiii să scrie coduri. O altă platformă folosită de copii este Alice, care este foarte interactivă şi ceva mai uşor de folosit decât Scratch. Spre deosebire de cele de mai sus Python foloseşte text pentru scrierea codurilor. Acest limbaj de programare este folosit în special de copiii de peste 10 ani.

Limbaj de programare pentru copii. Cât costă astfel de cursuri
Blockly[Sursa foto: Facebook ]

 Părinţii chiar au de unde alege când vine vorba despre instituţiile care îi introduc pe copii în programare. Există şi şcoli de stat care oferă aceste opţionale după orele de clasă, există şi opţiunea de-aţi trimite copilul într-o tabără unde se învaţă aşa ceva, dar şi instituţii private care s-au specializat în predarea limbajelor de programare pentru copii. De asemena, există şi varianta cursurilor online. Costurile pentru o asemenea activitate pentru copiii dumneavoastră diferă foarte mult, de la o instituţie la alta. Poate pleca de la 50 de lei pe şedinţă, însă costurile pot ajunge şi la 250 de lei pe şedinţă.