Stiri

Care sunt locurile de muncă pe care le poți urma și de acasă și câți bani poți câștiga din asta

Care sunt locurile de muncă pe care le poți urma și de acasă și câți bani poți câștiga din asta
[Sursa foto: Facebook]
Tot mai mulţi tineri aleg să înceapă o carieră de freelancer. Locurile de muncă pe care le poţi urma de acasă sunt nenumărate şi se pot câştiga bani frumoşi.

 Foarte multe persoane s-au săturat de problemele de la locul de muncă, de şefii atotştiutori sau de programul 09:00-17:00, aşa că au început să lucreze de acasă, în diverse domenii. Să fii propriul tău şef este cel mai productiv şi mai motivant job, ştiind că munca ta este apreciată la adevărata ei valoare. Sunt multe locuri de muncă pe care le poţi urma de acasă şi din care poţi câştiga bani frumoşi.

Cum poţi lucra de acasă şi câţi bani poţi câştiga din freelancing

 Ca freelancer, îţi faci singur programul, lucrezi când vrei şi pentru cine vrei şi poţi câştiga mult mai bine decât la un loc de muncă clasic. În România, un freelancer lucrează în medie 29,7 ore pe săptămână şi poate ajunge să câştige mai mult decât oamenii angajaţi să facă aceeaşi treabă. În medie, o persoană care munceşte pe cont propriu este remunerată cu 20 de euro pe oră, ceea ce înseamnă un "salariu" de 600 de euro pe săptămână. Evident, suma poate varia în funcţie de domeniul de activitate, dar şi de abilităţile fiecăruia în parte.

Care sunt locurile de muncă pe care le poți urma și de acasă și câți bani poți câștiga din asta

  Cea mai mare platformă de freelancing din lume este Upwork, unde se găsesc joburi în o mulţime de activităţi. Există şi multe platforme nişate. De exemplu, programatorii pot lucra pe GetACoder, Gigster, Hirable, Gun.io, designerii au nenumărate oportunităţi pe 99design, Coroflot, Folyo şi Freelancer, iar cei care vor să dezvolte aplicaţii mobile pot încerca pe Crew. De asemenea, sunt multe site-uri şi pentru pasionaţii de fotografie sau editare foto şi video, unul dintre ele fiind Demand Media. 

Care sunt locurile de muncă pe care le poți urma și de acasă și câți bani poți câștiga din asta

 În aceste vremuri, deja oportunităţile de a face bani de acasă sunt nenumărate. Îţi poţi încerca norocul ca un copywriter, dacă stăpâneşti excelent limba şi dacă te pricepi la scris. Nu ai nevoie decât de un laptop şi de regulile SEO, pe care le poţi învăţa în timp. Se pot face foarte mulţi bani şi cu un blog. Trebuie să ai nevoie de multă răbdare şi de content interesant, pentru a-ţi fideliza publicul.

 Au început să se caute foarte mult şi traducătorii online. Pentru limbile uzuale, precum engleza şi franceza, remuneraţia porneşte de la 10 euro pentru o mie de cuvinte. Însă textele care ţin de domenii tehnice, precum medicina, se plătesc şi de trei ori mai bine. 

 Experţii în marketingul social media pot câştiga câteva mii de euro pe lună, aşa că este un job la mare căutare. Posibilităţile sunt nenumărate, aşa că aproape în orice domeniu îţi poţi găsi un job pe care să îl faci de acasă.