Stiri

Instagram, schimbări majore pentru utilizatori. Aplicația renunță la o funcție importantă

Instagram renunță la o funcție importantă
Instagram renunță la o funcție importantă [Sursa foto: PixaBay]
Schimbare importantă la Instagram. Se va elimina o funcție de pe interfața aplicației. Despre ce este vorba.

Instagram, una dintre cele mai folosite rețele sociale din lume, a devenit un adevărat loc de exprimare și sursă de venit pentru multe persoane cunoscute din lume, iar acum are de gând să scoată o funcție importantă. În locul ei însă, va apărea un nou buton, care va fi vizibil pe în interfața aplicației. 

Instagram renunță la o funcție importantă
Instagram renunță la o funcție importantă[Sursa foto: PixaBay]

Ce funcţie va fi introdusă din nou

Instagram a început să testeze o nouă interfaţă pentru aplicaţia mobilă a platformei, din care cel mai notabil aspect este dispariţia secţiunii Shopping. Compania şi-a anunţat încă de anul trecut planurile de renunţare la aceasta, ca urmare a unei noi strategii de monetizare, din care vor lipsi funcţiile de comerţ electronic. Dispariţia secţiunii Shopping atrage după ea o reorganizare a barei de butoane din partea de jos a ecranului.

Citește și: Cod Rutier 2023: Modificări importante pentru șoferi. Sancțiuni mai dure pentru vitezomani

Instagram renunță la o funcție importantă
Instagram renunță la o funcție importantă[Sursa foto: PixaBay]

Potrivit companiei, în locul butonului pentru Shopping, va fi mutat butonul de la Reels, iar în centrul barei şi în locul în care încă este în prezent butonul Reels va fi readus butonul de compunere a postărilor noi. Noua interfață care va fi creată după toate aceste schimbări, va fi disponibilă pe aplicație în decursul lunii februarie. Modificările vor începe să fie în lucru începând cu luna viitoare, iar scopul este să faciliteze partajarea și conectarea cu prietenii oamenilor de pe Instagram.

Citește și: WhatsApp, trucul cu ajutorul căruia vei putea trimite în continuare mesaje persoanelor care te-au blocat. Puțini oameni știu asta

„Începând cu luna februarie, schimbăm navigarea, pentru a facilita partajarea și conectarea cu prietenii și interesele lor. Bara de navigare din partea de jos a aplicației va avea acum în centru scurtătura pentru crearea de conținut și Reel în dreapta. Ca parte a acestei schimbări, secţiunea de cumpărături va fi eliminată. Veți putea în continuare să vă configurați și să vă administrați magazinul pe Instagram”, a informat compania.