Stiri

Înmatricularea auto. Cum să-ți păstrezi numerele după vânzarea mașinii

Înmatricularea auto. Cum să-ți păstrezi numerele după vânzarea mașinii
[Sursa foto: Facebook]
Mulţi dintre şoferi au optat pentru un număr de înmatriculare preferenţial, pe care vor să îl păstreze şi după vânzarea maşinii.

 Pentru mulţi dintre posesorii de automobile chiar nu îi interesează ce număr de înmatriculare au la maşină, dar există şi o parte importantă care preferă să îşi aleagă singuri numărul. Pentru aceştia, există posibilitatea să îşi păstreze acelaşi număr de înmatriculare şi după vânzarea maşinii. Dacă nu doresc însă, de plăcuţele vechi poate beneficia cumpărătorul.

Cum să îţi păstrezi numărul de înmatriculare după vânzarea maşinii

 Procedura de păstrare a numărului de înmatriculare nu este foarte complicată şi vom explica pe larg în cele ce urmează. În primul rând, trebuie să ştiţi că păstrarea şi rezervarea numerelor auto se poate face numai în baza unei taxe plătite de vânzătorul maşinii. Proprietarul autovehiculului va trebui să achite o taxă de 30 de lei şi va trebui să se prezinte personal la un ghişeu DRPCIV pentru plată. 

 Pe lângă dovada plăţii, vânzătorul maşinii mai are nevoie de cartea de identitate şi de o cerere completată, pentru a depune dosarul privind păstrarea numerelor de înmatriculare.

Înmatricularea auto. Cum să-ți păstrezi numerele după vânzarea mașinii

 Dacă vânzătorul maşinii nu ţine neapărat să păstreze numerele de înmatriculare, cumpărătorul are posibilitatea să le păstreze el. Atunci când va merge la sediul DRPVIC pentru înmatricularea maşinii, acesta va opta la ghişeu, când va depunde dosarul cu documentele necesare, pentru păstrarea plăcuţelor de înmatriculare. Este bine de ştiut că în cazul în care plăcuţele de înmatriculare sunt deteriorate, acestea ar trebui să fie schimbate. Dacă nu există această problemă însă, nu mai este nevoie să luaţi plăcuţele de înmatriculare cu dumneavoastră, atunci când mergeţi la sediul DRPCIV, pentru înmatricularea vehiculului. 

 Site-ul DRPCIV are toate informaţiile necesare, aşa că doreşti să aflii starea înmatriculării maşinii, poţi verifica foarte simplu pe site, având nevoie doar de numărul de înmatriculare stabilit şi de seria de şasiu a autovehiculului. De asemenea, tot de pe site-ul DRPCIV se poate verifica şi disponibilitatea unui anumit număr de înmatriculare.