Stiri

Cum poți plăti rapid și ușor taxa de pod de la Fetești

Cum poți plăti rapid și ușor taxa de pod de la Fetești
[Sursa foto: Facebook]
Taxa de pod de la Feteşti se poate plăti foarte rapid şi uşor, prin mai multe modalităţi.

 De câte ori nu vi s-a întâmplat să prindeţi cozi interminabile la casele unde se plăteşte taxa de pod de la Feteşti? Pentru a evita aglomeraţia, cel mai bine este să nu plătiţi taxa în numerar, la case. Există alte moduri prin care poate achita taxa, foarte rapid şi uşor.

Taxa de pod de la Feteşti se plăteşte uşor şi rapid, fără să stai la coadă

 Taxa de pod de la Feteşti pentru autoturismele de sub 3,5 tone costă 13 lei pentru o trecere, 26 de lei pentru două treceri şi 208 lei pentru 20 de treceri. Pentru microbuzele de până în 12 tine, o trecere costă 47 de lei, pentru două treceri vei plăti dublu, iar pentru 20 de treceri taxa costă 818 lei. Şoferii autocarelor care cântăresc mai mult de 12 tone trebuie să plătească 64 de lei pentru o trecere, 128 de lei pentru două treceri şi 1140 lei pentru două treceri. 

 Taxa de pod de la Feteşti se poate plăti foarte simplu, în mai multe moduri. Online, pe site-ul taxadepod.ro, în primul rând trebuie să alegeţi pentru ce tip de vehicul doriţi să plătiţi. Apoi, trebuie să introduceţi atât datele personale, adică nume, prenume, număr de telefon şi adresa de e-mail, cât şi cele ale maşinii: însemnul de stat, numărul de înmatriculare şi seria de şasiu. Se acceptă orice carduri de credit sau de debit Visa, Visa Electron, Mastercard şi Maestro. 

Cum poți plăti rapid și ușor taxa de pod de la Fetești

  Taxa poate fi achitată şi în orice benzinărie de pe Autostrada Soarelui, dar şi prin SMS, de către oricine deţine un abonament sau o cartelă preplătită de la Orangem Vodafone, Telekom sau Digi. Trebuie doar să trimiteţi la numărul 7577 un text care să conţină numărul de înamtriculare al maşinii şi categoria tarifară corespunzătoare tipului de vehicul (1,2,3 sau 4). 

 Cine uită să plătească taxa de pod, se va trezi cu siguranţă cu o amendă. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a instalat camere de luat vederi în multe locuri de pe autostradă, aşa că este imposibil ca cineva să scape nepedepsit. Între 130 şi 260 de lei este amenda pentru şoferii maşinilor cu o greutate mai mică de 3,5 tone.