Stiri

Femeie de 45 de ani, prinsă copiind la Bacalaureat! Candidata vorbea cu pixul: „Îl ţinea în dreptul gurii şi al urechii şi încerca să comunice cu cineva”

Femeie de 45 de ani, prinsă copiind la Bacalaureat
Femeie de 45 de ani, prinsă copiind la Bacalaureat
O femeie în vârstă de 45 de ani din Galați a pus la cale o metodă extrem de ingenioasă de a copia la Bacalaureat. Candidata a fost eliminată din examen!

Se pare că anul aceste, subiectele de la Bacalaureat le-au cam dat bătăi de cap candidaților. Acesta este și cazul unei femei din Galați, în vârstă de 45 de ani, care s-a gândit să promoveze „examenul maturității”, fraudulos. Femeia susținea probele scrise la un liceu privat din Galați. Candidata a fost surprinsă de comisia de supraveghere în timp ce încerca să copieze cu ajutorul unui pix-telefon.

Citeste si: Bacalaureat 2022! Ce subiecte au avut de rezolvat liceenii la Fizică, Geografie, Filosofie. Logică, Psihologie, Informatică, Economie, Sociologie și Biologie

  „Surpriza a fost că era vorba de o doamnă de 45 de ani, absolventă a unui liceu particular, la frecvenţă redusă. Aceasta a fost prinsă de comisia de supraveghere cu un pix care avea un SIM telefonic. M-am uitat şi eu pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi şi era clar că îl ţinea în dreptul gurii şi al urechii şi încerca să comunice cu cineva din afară. Vorbea pur şi simplu în timpul examenului la pixul-telefon. Iată că device-urile moderne au ajuns şi mijloace de fraudare a examenelor”, susține președintele comisiei de Bacalaureat, inspectorul general-adjunct Adrian Diacănu.

Femeie de 45 de ani, prinsă copiind la Bacalaureat
Femeie de 45 de ani, prinsă copiind la Bacalaureat

Sancțiune dură pentru femeia din Galați

Pentru femeia din Galați de 45 de ani, visul de a promova BAC-ul este unul tot mai îndepărtat. Ea a primit nota 1,00 pentru tentativa de fraudă și, în plus, nu va avea dreptul să se prezinte la următoarea sesiune de Bacalaureat, fiind nevoită să aştepte până anul viitor pentru a-şi finaliza studiile.

Citeste si: Subiecte BAC 2022 Matematică şi Istorie. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la matematică și istorie?

Profesorii spun că, în acest an, la matematică au fost subiecte accesibile. Cadrul didactic Florin Antohe, de la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri”, Galați, a făcut primele declarații.

„Subiectele la matematică au fost adaptate, așa cum a promis și ministrul Sorin Cîmpeanu, la contextul educaţional parcurs de elevii care au susţinut anul acesta examenul de Bacalaureat.  Acestea au fost accesibile, însă trebuie să le evaluăm dificultatea din prisma faptului că absolvenții promoției 2022 au studiat în condiții normale doar în clasa a IX-a și o bună parte din clasa a X-a. Se poate obține cu ușurință notă de promovare”.