Stiri

Elon Musk îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 28 iunie. 5 lucruri interesante despre viaţa lui

Elon Musk îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 28 iunie
Elon Musk îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 28 iunie
Elon Musk împlinește 51 de ani pe 28 iunie.

Născut și crescut în Africa de Sud, Musk și-a petrecut mult timp în Canada înainte de a se muta în SUA. Educat la Universitatea din Pennsylvania în fizică, Musk a început să-și încerce norocul ca antreprenor în tehnologie în serie, cu succese timpurii precum Zip2 și X.com, care au fuzionat cu o companie care a devenit PayPal. Iată câteva lucruri interesante despre viața lui.

5 lucruri interesante despre viaţa lui Elon Musk 

La vârsta de 12 ani, Elon Musk a creat și vândut un joc video unei reviste. Jocul de lupte spațiale numit „Blastar” a fost vândut revistei PC și Office Technology pentru 500 de dolari. Musk a lucrat și la un start-up de jocuri numit „Rocket Science”.

Cea mai timpurie afacere a lui Musk a fost înființarea Zip2, o companie care a furnizat hărți și directoare de afaceri ziarelor și a fost vândută ulterior către Compaq pentru 307 milioane de dolari.

Paypal, fostul X.com, a fost ceea ce i-a făcut în cele din urmă averea lui Musk. Fondată în 1999, Paypal a fost apoi achiziționată de Ebay pentru 1,5 miliarde de dolari, din care 165 de milioane de dolari au fost date lui Musk în acțiuni.

Citeste si: Dimineața Nebună. Starship, cea mai puternică rachetă construită vreodată. Ce planuri are Elon Musk cu acest proiect? Audio

Elon Musk îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 28 iunie
Elon Musk îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 28 iunie


Falcon Heavy era capabil să transporte 53.000 kg pe orbită, de două ori mai greu decât cel mai apropiat concurent al său, la aproape o treime din cost. Din cauza lipsei de finanțare, Musk a trebuit să-și investească banii în dezvoltarea rachetelor SpaceX. În prezent, compania are un contract de 1,6 miliarde de dolari cu NASA pentru misiuni de reaprovizionare și, în cele din urmă, transportul de oameni către și de la Stația Spațială Internațională.

Citeste si: Elon Musk vs. Vladimir Putin: Care sunt regulile "Single combat" şi cine ar câştiga o astfel de luptă?

Elon Musk îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 28 iunie
Elon Musk îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 28 iunie

Musk a devenit apoi un finanțator important în Tesla Motors, numită acum Tesla. În mare parte neinteresată de vehiculele electrice, Tesla a introdus Roadsterul, o mașină cu aspect futurist și o baterie cu o autonomie de 394 km la o singură încărcare. Ambele succese ale lui Musk, SpaceX și Tesla, au ajuns foarte aproape de a eșua. În timp ce primele trei rachete nu au reușit să lanseze, a patra a fost un succes, iar Roadster-ul a trecut prin mai multe probleme de producție.