Stiri

Ce planuri are Elon Musk după ce a cumpărat Twitter?

Ce planuri are Elon Musk după ce a cumpărat Twitter?
Ce planuri are Elon Musk după ce a cumpărat Twitter?
Compania a anunțat luni că a acceptat oferta de 44 de miliarde de dolari a CEO-ului Tesla.

Asta înseamnă că cea mai bogată persoană din lume este pe cale să aibă puterea de a remodela o rețea de socializare folosită de peste 200 de milioane de oameni în fiecare zi.

Iată câteva propuneri pentru Twitter pe care le-a lansat

CEO-ul Tesla și SpaceX se descrie ca fiind un „absolutist al libertății de exprimare” și a criticat ceea ce el vede ca o moderare excesivă pe platformele online.

El a dat din cap către aceste convingeri în declarația sa în care a anunțat achiziția, spunând că „libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală a orașului în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității”.În prezent, Twitter interzice hărțuirea, abuzul și postările care doresc să facă rău cuiva. Platforma are și alte balustrade, cum ar fi o interdicție a dezinformării legate de COVID-19.

Citeste si: Elon Musk vs. Vladimir Putin: Care sunt regulile "Single combat" şi cine ar câştiga o astfel de luptă?

Experții care studiază rețelele sociale se îngrijorează de impulsul lui Musk de a relaxa regulile de implicare pe Twitter. Ei spun că asta ar putea da licență hărțuitorilor, trolilor și altora care abuzează de platformă pentru a viza oameni.De asemenea, ei își fac griji că relaxarea regulilor de pe Twitter va da puterea celor care doresc să exploateze platforma prin răspândirea dezinformarii sau minciuni totale despre evenimente politice, oficiali guvernamentali și chestiuni legate de sănătatea și siguranța publică.

Citeste si: Elon Musk va cumpăra Twitter. Primele declarații ale miliardarului: „Sper ca și cei mai mari critici ai mei să rămână pe Twitter”

Ce planuri are Elon Musk după ce a cumpărat Twitter?
Ce planuri are Elon Musk după ce a cumpărat Twitter?

Crearea unui buton de editare, astfel încât utilizatorii să își poată schimba tweet-urile

Una dintre cele mai solicitate modificări de produs în rândul utilizatorilor Twitter este un buton de editare.

Spre deosebire de Facebook, Instagram și alte aplicații de social media, nu este posibil să schimbi conținutul de pe Twitter odată ce acesta este publicat.Musk a spus că sprijină ideea ca oamenii să schimbe ceea ce spun tweet-urile lor, o propunere care a stârnit o dezbatere aprinsă în rândul cadrelor universitare, jurnaliştilor şi alţi utilizatori intensi ai platformei.

Teama experților este că adăugarea unui buton de editare ar fi folosită de oameni răi pentru a acoperi abuzul sau hărțuirea ca și cum nu s-ar fi întâmplat niciodată sau pentru a păcăli sau manipula oamenii.