Stiri

Dimineața Nebună: Un bărbat beat a încercat să fure osemintele lui Lenin de la Moscova. Poliția a intervenit imediat - AUDIO

Un bărbat sub influența alcoolului a încercat să fure osemintele lui Lenin de la Moscova
Mausoleul lui Lenin din Moscova  [Sursa foto: Colaj Radio Impuls]
Un bărbat din Moscova a încercat să fure trupul îmbălsămat al fondatorului Uniunii Sovietice, Vladimir Ilici Lenin.

Alcoolul i-a întunecat mințile! Un bărbat din Moscova, aflat în stare de ebrietate, a încercat să fure trupul îmbălsămat al fondatorului Uniunii Sovietice, Vladimir Ilici Lenin, situat în Piața Roșie. Bărbatul a escaladat luni dimineaţă barierele din faţa Mausoleului aflat în Piaţa Roşie din Moscova şi a încercat să pătrundă apoi într-o clădire puternic păzită, situată din afara zidurilor Kremlinului. Din fericire, acesta a fost arestat la intrare, a anunţat agenţia de presă rusă TASS, citată de DPA. 

Mausoleul lui Lenin din Moscova 
Mausoleul lui Lenin din Moscova [Sursa foto: Historia]

După ce a fost prins, bărbatul a primit asistență medicală, iar paramedicii l-au diagnosticat o tulburare mintală cauzată de alcoolism

Medicii l-au diagnosticat cu „ o tulburare mintală cauzată de alcoolism ”. Acesta a fost luat de poliție după ce a intrat ilegal în mausoleul lui Lenin din Piața Roșie din Moscova. Incidentul a fost făcut public de Denis Simonov, șeful departamentului de comunicații al gărzii federale ruse.

Mausoleul teoreticianului comunist, care a murit în 1924, a fost considerat un important obiectiv turistic în perioada sovietică, când milioane de oameni au vizitat memorialul. Trupul lui Lenin a fost îmbălsămat și expus vizitatorilor imediat după moartea acestuia. Cadavrul este, în mod periodic, reîmbălsămat de autoritățile Moscovei. După prăbuşirea Uniunii Sovietice, au existat mai multe proiecte pentru ca Lenin să fie înhumat într-un mormânt obişnuit, dar acele planuri nu au fost niciodată realizate.

Citește și: Dimineața Nebună: Mihai Trăistariu aude zgomote ciudate din mașina din spălat. Artistul susține că este bântuit de fantome: ”Fraților, nu mai rezist!”- AUDIO

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.

Majoritatea rușilor, în favoarea îngropării lui Lenin în altă parte

Mausoleul a fost construit în 1930 de-a lungul zidurilor Kremlinului, cu fața spre Piața Roșie, pentru a expune public rămășițele îmbălsămate ale lui Lenin. Născut Vladimir Ilici Ulianov, revoluționarul comunist care a fondat Uniunea Sovietică a murit în anul 1924.Mormântul lui Lenin este o destinație turistică importantă în Moscov și a fost adăugat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 1990.

Citește și: Dimineața Nebună: Femeie arestată pentru că și-a bătut concubinul de mai multe ori. Îl lovea cu tigaia în cap și îl mușca de genunchi- AUDIO

Totuși, în ultimii ani au existat tot mai multe apeluri pentru închiderea acestuia, în speciale conduse de Biserica Ortodoxă Rusă. Un sondaj din 2020 a arătat că 40% dintre ruși sunt în favoarea îngropării lui Lenin în altă parte și doar 22% fiind de acord cu situația actuală.Începând cu 2021, Kremlinul nu avea planuri de a muta corpul lui Lenin, spunând că există probleme mai importante de care guvernul rus trebuie să se ocupe.