Stiri

Dimineața Nebună: Un submarin nuclear al Marinei britanice, reparat cu superglue: ”Este o rușine” - AUDIO

Un submarin nuclear al Marinei britanice, reparat cu superglue
Un submarin nuclear al Marinei britanice, reparat cu superglue [Sursa foto: PixaBay]
Marina militară britanică a cerut o anchetă urgentă după ce s-a descoperit că mai multe șuruburi rupte de la bordul unui submarin nuclear au fost lipite cu superglue.

Marina Regală britanică e în centrul atenției. Inspectorii au descoperit o eroare tehnică la submarinul transportor de rachete nucleare HMS Vanguard, în timpul unei revizii tehnice de rutină, în portul Devonport Dockyard din Plymouth. Cel puțin șapte capete de șuruburi au fost lipite cu superglue, în loc să fie înlocuite, a declarat Ministerul britanic al Apărării.

Un submarin nuclear al Marinei britanice, reparat cu superglue
Un submarin nuclear al Marinei britanice, reparat cu superglue[Sursa foto: PixaBay]

"Dorel" din UK a lipit șuruburile, în loc să le schimbe

Piesele, care țin atașată carcasa termoizolatoare a conductelor de agent frigorific, s-au rupt în timpul unor reparații în compartimentul reactorului submarinului

”Este o rușine. Nu poți tăia colțuri cu nucleare. Standardele sunt standarde. Standardele nucleare nu sunt niciodată compromise”,  a declarat o sursă din Marină.

Citește și: Dimineața Nebună: Un bărbat a furat tot pavajul unei străzi din Germania și l-a vândut pe internet. Unde se ascundea, în timp ce polițiștii îl căutau- AUDIO

Anchetatorii vor urmări înregistrări ale reparațiilor pentru a afla când a avut loc această  lucrare” și cine e responsabil în mod direct. Potrivit reprezentanților Ministerului, „ problema a fost rezolvată cu promptitudine ”, în timp ce compania Babcock, responsabilă pentru întreținerea echipamentelor militare din UK, declarat pentru The Sun că reactorul nu ar fi explodat, dacă greșeala nu ar fi fost depistată.

Un submarin nuclear al Marinei britanice, reparat cu superglue
Un submarin nuclear al Marinei britanice, reparat cu superglue[Sursa foto: PixaBay]

Fostul căpitan Cdr. Ryan Ramsay a declarat pentru The Sun că “ această lipsă de încredere majoră, care a intervenit între Marina regală și compania Babcock, trebuie rezolvată. Te face să te întrebi ce alte erori mai există”.

Babcock are contracte de miliarde de lire sterline pentru întreținerea subflotelor marine Astute și Vanguard fiind al doilea cel mai mare partener din acest domeniu al Ministerului Apărării. Într-o reacție oficială, compania Babcock a transmis că  orice problemă legată de calitate este o mare dezamăgire, dar propriile noastre procese de inspecție robuste au descoperit problema. Nu a existat niciun impact asupra siguranței sau operaționalului din partea lucrării”.  

Citește și: VIDEO: Imagini revoltătoare au fost surprinse într-o parcare din Brașov. Un bărbat se ridică din scaunul cu rotile și merge pe picioarele lui: ”Mâna întinsă nu primește ajutor”

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.