Stiri

Dimineața Nebună: Primarul Vasile Laba, dat pe mâna Curții de Apel Cluj. Este acuzat de avere nejustificată: „Nu erau banii mei, ci ai cumnatului” - AUDIO

 Primarul Vasile Laba, dat pe mâna Curții de Apel Cluj
Primarul Vasile Laba, dat pe mâna Curții de Apel Cluj [Sursa foto: Facebook]
Primarul din Bistrița-Năsăud, Vasile Laba, este acuzat de ANI de avere nejustificată. A fost sesizată Curtea de Apel Cluj.

Primarul din judeţul Bistriţa-Năsăud este acuzat de ANI că nu poate justifica o avere de peste 100.000 de lei şi 37.000 de euro. Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj, „în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Laba Vasile, în perioada exercitării funcției publice”.

„E xistența unei diferențe nejustificate în cuantum de 101.120

lei și 37.370 euro între averea dobândită și veniturile realizate de către primarul comunei Bistrița Bârgăului, Laba Vasile, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice , a constatat Agenția Națională de Integritate (ANI).

Citeste si: Dimineața Nebună: Noul ministru al Apărării, Angel Tâlvăr, „uitat acasă” de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Liderii Coaliției nu l-au luat la un eveniment legat de domeniul de care se ocupă

Primarul Vasile Laba, prins de ANI cu o sumă mare de bani pe care nu poate justifica

Cum se apără primarul

Edilul incriminat spune că sumele respective aparțin cumnatului său, care locuiește în Italia. Acesta își construia o casă în țară, iar primarul din judeţul Bistriţa-Năsăud îl ajuta să gestioneze sumele trimise din Italia pentru lucrări, arată publicația  Bistrițeanul.

„Mi-a trimis cumnatul niște bani…și poate am omis să îi trec în declarația de avere.

Banii nu au fost ai mei, ci ai cumnatului și eu doar îi gestionam. Am greșit, că trebuia să îi trec în declarația de avere. Nefiind banii mei am zis că nu trebuie trecuți în declarația de avere”, s-a justificat Vasile Laba.  

Primarul Vasile Laba, prins de ANI cu o sumă mare de bani pe care nu poate justifica
Primarul Vasile Laba, prins de ANI cu o sumă mare de bani pe care nu poate justifica [Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Dimineața Nebună: Klaus Iohannis, personaj în cărţile pentru copii. Micuţii sunt invitaţi să găsească drumul spre casa preşedintelui- AUDIO

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.

Reamintim că în urmă cu șapte ani, la primăria condusă de Laba Vasile au avut loc mai multe percheziții la persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni silvice și abuz în serviciu. El a fost candidatul PSD pentru primăria Bistrița-Bârgăului.