Stiri

Dimineața Nebună: Klaus Iohannis, personaj în cărţile pentru copii. Cum este ilustrat președintele României - AUDIO

Klaus Iohannis, personaj în cărţile pentru copii
Klaus Iohannis, personaj în cărţile pentru copii [Sursa foto: Facebook]
Klaus Iohannis apare într-o carte pentru copii. Numele președintelui este pus alături de cunoscute personalități cu origini săsești din Transilvania.

Numele preşedintelui Klaus Iohannis apare, alături de personalităţi cu origini săseşti din Transilvania, într-o carte pentru copii editată la Sibiu, prin fonduri guvernamentale. Caietul se numește „ Kirchenburgen Rätselspaß ” (Puzzle-uri distractive despre bisericile fortificate) prezent într-o ediție color pentru cei mici care pot afla mai multe despre regiunea Transilvaniei şi despre bisericile fortificate. Președintele Klaus Iohannis apare la pagina 12 din caiet, alături de cunoscute personalități.

 Klaus Iohannis, personaj în cărţile pentru copii
Klaus Iohannis, personaj în cărţile pentru copii

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici. 

Citeste si: Ce salariu are preşedintele României?  

Klaus Iohannis într-o carte pentru copii!

Figura președintelui Klaus Iohannis este desenată alături de cea a baronului Samuel von Brukenthal și a savantului Hermann Oberth într-un caiet cu ghicitori și puzzle-uri, la un exercițiu cu descrierea: "Cinci sași celebri s-au rătăcit.

Ajutați-i să-și găsească drumul spre casă, evidențiindu-le drumul cu creioane colorate". Practic, copiii trebuie să traseze cu creionul linii printr-o serie de labirinturi care să lege cinci personalități ale sașilor de clădiri sau obiecte cu care sunt asociați: Biserica Sfânta Margareta din Mediaș, Biserica Neagră din Brașov, Casa Lutsch din Sibiu, Palatul Brukenthal din Sibiu și o rachetă spațială. Pentru Klaus Iohannis este atribuită imaginea Casei Lutsch din Piaţa Mare, acolo unde în prezent se află sediul FDGR, organizație pe care Klaus Iohannis a condus-o înainte de a deveni președinte.

 Klaus Iohannis, personaj în cărţile pentru copii
Klaus Iohannis, personaj în cărţile pentru copii

Citeste si: Dimineața Nebună: Coarnele de rinocer au devenit mai scurte în ultimul secol. Care este explicația- AUDIO

Personalităţile sunt: baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803), profesorul şi pastorul luteran sas născut la Mediaş, Stephan Ludwig Roth (1796-1849), savantul, unul dintre fondatorii rachetei şi astronauticii Hermann Oberth (1894-1989), fondatorul gimnaziului săsesc din Braşov, din curtea Bisericii Negre, Johannes Honterus (1498-1549), dar şi fostul primar al Sibiului, actual preşedinte al României Klaus Iohannis  (născut în 1959).

Pe lângă aceste informații, caietul conține ghicitori, rebusuri, zicători, jocuri de cuvinte și alte tipuri de jocuri educative în care trebuie completate cuvinte lipsă, identificate expresii potrivite sau trebuie ghicite culorile unor steme ale localităților din Transilvania.