Stiri

Dimineața Nebună: Avertismentul bizar transmis de autorităţi cu privire la o specie de broască: „Vă rugăm să vă abțineți de la lins” - AUDIO

  Avertismentul autorităţilor cu privire la o specie de broască
Avertismentul autorităţilor cu privire la o specie de broască [Sursa foto: upwikiro.top ]
Serviciul Parcurilor Naționale din SUA a transmis recent un avertisment cetățenilor despre riscul de îmbolnăvire în cazul contactului cu o broască.

Cerințele autorităților americane vizează broasca râioasă din deșertul Sonoran, cunoscută și sub numele de broasca râului Colorado. Serviciul Parcurilor Naționale din SUA (NPS) susține că specia este una dintre cele mai mari broaște râioase din America de Nord, măsurând aproape 18 cm. Cetăţenii sunt avertizaţi să nu cumva să lingă broaştele râioase din această specie.

  Avertismentul autorităţilor cu privire la o specie de broască
Avertismentul autorităţilor cu privire la o specie de broască[Sursa foto: upwikiro.top ]

Mesajul bizar al serviciului Parcurilor Naţionale din Statele Unite

”Așa cum spunem cu majoritatea lucrurilor pe care le întâlniți într-un parc național, fie că este ciupercă necunoscută sau o broască râioasă mare cu ochii strălucitori în toiul nopții, vă rugăm să vă abțineți de la lins!”, au mai scris reprezentanții NPS în mesajul postat pe Facebook.

Citeste si: Dimineața Nebună: Coarnele de rinocer au devenit mai scurte în ultimul secol. Care este explicația- AUDIO

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ” Dimineața nebună ”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.

Broaştele râioase din deşertul Sonora se numără printre cele mai mari vieţuitoare de acest gen din America de Nord. Dar pericolul vine din altă parte: ele deţin glande care produc o substanţă deosebit de toxică. Dacă o consumă, oamenii se vor îmbolnăvi iar câinii pot chiar muri.