Stiri

Dimineața Nebună: Elon Musk, probleme financiare? Averea miliardarului a scăzut sub 200 de miliarde de dolari - AUDIO

Elon Musk, probleme financiare
Elon Musk, probleme financiare [Sursa foto: Twitter]
Averea celui mai bogat om din lume, Elon Musk, scade sub 200 de miliarde după ce investitorii au început să se retragă.

Averea netă a lui Elon Musk a scăzut marţi sub 200 miliarde de dolari, după ce investitorii au vândut masiv acţiuni Tesla, scrie Reuters, citând date ale Forbes. Conform datelor, averea netă a miliardarului se situează la 194,8 miliarde de dolari, o mare parte din ea provenind din participaţia sa de aproape 15% la Tesla, care are o capitalizare bursieră de 622 miliarde de dolari.

Averea miliardarului a scăzut sub 200 de miliarde de dolari
Averea miliardarului a scăzut sub 200 de miliarde de dolari[Sursa foto: Captură YouTube]

Elon Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de 4 miliarde de dolari, la câteva zile după preluarea Twitter

Compania a pierdut aproape jumătate din valoarea de piaţă, iar averea lui Musk a scăzut cu 70 de miliarde de dolari de când a licitat pentru Twitter, în aprilie. Vestea vine la mai puţin de două săptămâni după ce a finalizat preluarea Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari.

preluarea Twitter
Twitter[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Elon Musk cere angajaților Twitter pe care i-a concediat să revină la muncă. Motivul pentru care miliardarul s-a răzgândit

Acum, investitorii sunt îngrijoraţi că Elon Musk nu va mai putea sprijini suficient Tesla, într-un moment în care compania majorează producţia de automobile electrice şi se confruntă cu o concurenţă în creştere.

"Se pare că Elon Musk alocă 100% din timpul său companiei Twitter şi ar putea avea nevoie de mai mult capital,", a declarat Jay Hatfield de la Infrastructure Capital Management.

Averea miliardarului a scăzut sub 200 de miliarde de dolari
Averea miliardarului a scăzut sub 200 de miliarde de dolari[Sursa foto: Captură YouTube]

De când a cumpărat Twitter, Elon Musk a postat foarte puţine tweet-uri despre Tesla, o practică care l-a ajutat pe platformă. În schimb, omul de afaceri a folosit Twitter pentru a anunţa planuri pentru compania de social media, cum ar fi abonamentul de 8 dolari pe lună.

Citește și: Dimineața Nebună: Doi polițiști au pornit girofarul mașinii ca să parcheze ilegal pe trotuar. Nu se aflau într-o intervenție, doar le era poftă de fast-food- AUDIO

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.