Stiri

Ce s-a întâmplat în ziua în care s-au făcut 10 ani de la moartea lui Amy Winehouse

Ce s-a întâmplat în ziua în care s-au făcut 10 ani de la moartea lui Amy Winehouse
[Sursa foto: Facebook ]
În ziua de 23 iulie s-au împlinit zece ani de la tragica moarte a lui Amy Winehouse.

 În ziua de 23 iulie 2011 s-a stins din viaţă una dintre cele mai talentate cântăreţe din acest secol. Amy Winehouse a decedat în urmă cu zece ani şi a lăsat în urmă o moştenire muzicală de excepţie. 

Ce au scris fanii la 10 ani de la moartea lui Amy Winehouse

Ce s-a întâmplat în ziua în care s-au făcut 10 ani de la moartea lui Amy Winehouse

 Amy Winehouse a fost cea care a readus la lumină două stiluri muzicale care nu prea mai apăreau la televizor şi pe radio, jazz şi swing.

Vocea ei senzaţională era unică, iar piesele ai au încântat milioane de oameni din întreaga lume. Talentul a fost recunoscut şi de specialişti, Amy câştigând numeroase premii, printre care şase Grammy şi un premiu la World Music Awards.

 Cariera ei muzicală, dar şi viaţa personală i-au fost însă afectate de abuzuri de droguri şi de alcool. În 2007 a fost internată, după o supradoză de droguri şi alcool şi se pare că acesta a fost motivul şi pentru decesul ei tragic. În 2011, Amy a fost găsită fără viaţă în casa ei din Londra, la doar 27 de ani, de către agentul său de pază. La autopsie, medicii au descoperit că Amy Winehouse avea o alcoolemie care depăşea de cinci ori limita legală.

 Chiar şi la zece ani de la dispariţie, fanii nu au uitat-o pe Amy. Reţele de socializare au fost pline de mesaje în memoria sa, pe 23 iulie. "În urmă cu 10 ani, lumea a pierdut o stea strălucitoare, o legendă care nu se poate uita", a scris un fan pe Twitter.

 O altă persoană a scris: "Acum zece ani, Amy Winehouse ne-a părăsit. Un deceniu de când am pierdut o tânără, talentată şi frumoasă artistă şi una dintre cele mai bune voci din generaţia ei. Te iubesc şi îmi lipseşti, Amy, odihneşte-te în pace! Eşti o legendă care va trăi veşnic în inimile noastre".

 La BBC Radio au rulat toată săptămâna piesele lui Amy, iar multe vedete i-au adus un tribut celei care încântat milioane de oameni cu vocea sa unică.