Stiri

Ce preț au abonamentele Netflix în România în comparație cu alte țări

Ce preț au abonamentele Netflix în România în comparație cu alte țări
Netflix se vede în aproape toată lumea, iar preţul abonamentelor diferă de la o ţară la alta. Ce costuri sunt în alte state în comparaţie cu România?

 Netflix reprezintă în acest moment cea mai mare platformă de streaming din întrega lume. Compania americană a pornit în 1997 ca o firmă care închiria DVD-uri, iar în în 2000 avea deja 300.000 de abonaţi. Cinci ani mai târziu, la Netflix se uitau 4,2 milioane de oameni, însă amploarea pe care a luat-o platforma nu a intuit-o nimeni. Acum, există 203,7 milioane de obonamente, dintre care 73 de milioane doar în Statele Unite ale Americii.

Singurele ţări în care nu există Netflix sunt China, Coreea de Nord, Siria şi regiunea Crimea. Preţul unui abonament nu este unic, ci diferă în funcţie de ţară.

Ce preţ au abonamentele în România în comparaţie cu alte ţări

 În România, costul unui abonament basic este de 7,99 euro, cel standard este 9,99 euro, iar varianta premium costă 11,99 euro. În mod neaşteptat, costurile pentru ţara noastră sunt printre cele mai mari din lume.

Elveţienii sunt însă cei care trebuie să scoată cei mai mulţi bani din buzunar pentru Netflix. 10,93 euro este abonamentul basic, iar cel premium costă nu mai puţin de 20,76 euro, aproape dublu faţă de România. Evident şi nivelul de trai este altul în Elveţia. În topul celor mai ridicate costuri se mai află Danemarca, Suedia, Norvegia sau Franţa. Însă în toate aceste ţări, salariul mediu pe economie este de cel puţin trei ori mai mare decât în România.

 La polul opus se află Turcia, unde pachetul premium este mai ieftin decât opţiunea basic din România. Doar 6,28 euro plătesc turcii pentru cel mai scump abonament, în timp ce pachetul basic valorează nu mai mult de 3,08 euro. Opţiunea basic este chiar mai ieftină de atât, în Argentina, unde costă doar 2,75 euro. Brazilia, Columbia, Canada, India, Peru sau Mexic beneficiază şi ele de abonamente basic care nu depăşesc 6,59 euro. În aceste ţări, pachetele premium nu costă mai mult de 11,11 euro.