Stiri

Netflix va restricționa folosirea unui cont de către mai multe persoane

Netflix va restricționa folosirea unui cont de către mai multe persoane
Netflix [Sursa foto: PixaBay]
Platforma Netflix a început să testeze restricționarea conturilor partajate între mai multe persoane. Ce mesaj au primit mai mulți utilizatori?

Lovitură pentru utilizatorii Netflix! În prezent, platforma permite crearea a maximum patru profiluri diferite pe același cont, în funcție de tipul de abonament plătit. Potrivit unor sure, în ultimele zile, majoritatea utilizatorilor ai platformei de filme și seriale au primit un mesaj în care li se spunea: „Dacă nu locuiești cu proprietarul acestui cont, trebuie să ai propriul cont pentru a mai putea viziona”.

Încă nu a fost luată o decizie cu privire la restricționarea conturilor pe întreaga platformă

Un purtător de cuvânt al platformei a confirmat că acest test este făcut cu scopulul de a se asigura că oamenii care folosesc acele conturi sunt autorizați să facă asta. Totodată, acesta a mai precizat că până în prezent nu a fost luată o decizie cu privire la restricționarea conturilor pe întreaga platformă. De asemenea, în condițiile în care nu știe câte persoane îi folosesc platforma în realitate, Netflix încearcă să oprească utilizarea nepermisă. 

„Partajarea parolei între mai multe persoane e ceva cu care trebuie să ne obișnuim, pentru că sunt parole legitime, folosite de partenerul de viață, de copii, așa că nu e o linie clară, și ne merge bine așa cum e”, spunea cofondatorul Reed Hastings în 2016.

În 2019, un alt oficial a spunea că „Netflix urmărește problema partajării parolelor, dar că nu are „planuri mari de anunțat cu privire la eventuale schimbări”.

Netflix va restricționa folosirea unui cont de către mai multe persoane
Netflix va restricționa folosirea unui cont de către mai multe persoane[Sursa foto: PixaBay]

Din primele informații, anul trecut, Netflix a avut parte de aproape 37 de milioane de noi abonați, având în prezent peste 200 de milioane în întreaga lume.