Stiri

Elon Musk va cumpăra Twitter. Primele declarații ale miliardarului: „Sper ca și cei mai mari critici ai mei să rămână pe Twitter”

Elon Musk va cumpăra Twitter. Primele declarații ale miliardarului: „Sper ca și cei mai mari critici ai mei să rămână pe Twitter”
Elon Musk va cumpăra Twitter
Elon Musk a anunțat că a ajuns la un acord cu acționarii Twitter și va cumpăra compania. Ce preț va plăti pentru ea?!

Săptămâna trecută au apărut inoformații în presa internațională conform cărora, Elon Musk ar vrea să cumpere Twitter. Miliardarul avea acțiuni în firmă, însă acum vrea să cumpere întreaga companie pentru a fi reformată. Miliardarul a spus că vrea să aducă noi modificări în ceea ce privește moderarea conținutului. 

Citeste si: Elon Musk riscă să ajungă pe lista neagră a Rusiei! Ce mesaj i-a transmis liderului de la Kremlin: „Îl provoc pe Putin la luptă corp la corp”

Elon Musk cumpără Twitter cu 44 de milioane de dolari

Elon Musk a catalogat oferta sa de cumpărare a Twitter ca fiind cea mai bună ofertă, însă, inițial, acționarii nu au fost deloc de acord cu această afirmație. Deși nu voiau să accepte această sumă, se pare că acționarii s-au răzgândit și au ajuns la un acord cu Elon Musk. Teama multora era că Musk ar ordona ca o bună parte dintre restricțiile legate de ce poți posta vor fi înlăturate și că asta s-ar traduce în instaurarea haosului. 

Citeste si: Elon Musk vrea să cumpere Twitter, însă este refuzat de un acționar arab: „Oferta nici măcar nu se apropie de valoarea rețelei”

Discuțiile privind vânzarea s-au accelerat în weekend, după ce Elon Musk i-a atras pe acţionarii Twitter cu detalii de finanţare a ofertei sale. 

„Libertatea de exprimare este temelia unei democraţii funcţionale, şi Twitter este piaţa oraşului digitală unde sunt dezbătute problemele vitale pentru viitorul umanităţii.

De asemenea, vreau să fac Twitter mai bună ca niciodată, îmbunătăţind produsul cu noi funcţii, făcând algoritmii open source pentru a creşte încrederea, învingând roboţii de spam şi autentificând toţi oamenii. Twitter are un potenţial extraordinar – aştept cu nerăbdare să lucrez cu compania şi comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca”, se arată într-un comunicat al lui Elon Musk, care mai deține producătorul de vehicule Tesla și compania spațială SpaceX.

„Sper ca și cei mai aprigi critici ai mei să rămână pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare”, a mai scris Elon Musk într-un mesaj online.

Tranzacţia, care a fost aprobată în unanimitate de consiliul de administraţie al Twitter, este de aşteptat să se încheie în 2022, sub rezerva aprobării acţionarilor Twitter, primirii aprobărilor de reglementare aplicabile şi îndeplinirii altor condiţii obişnuite pentru închiderea unei tranzacţii, informează Hot News.