Stiri

Ce a pățit o româncă, după ce a cazat o familie de ucraineni în apartamentul său din București. Femeia a apelat la poliție

Ce a pățit o româncă, după ce a cazat o familie de ucraineni în apartamentul său din București
Ce a pățit o româncă, după ce a cazat o familie de ucraineni [Sursa foto: Facebook]
Experiența unei românce care a găzduit o familie de ucraineni. A fost nevoie de intervenția poliției.

După ce țara vecină a fost invadată de trupele lui Vladimir Putin, o mulțime de ucraineni au venit în România. De-a lungul timpului, unii dintre românii care au vrut să dea o mână de ajutor și au găzduit familii de refugiați din calea războiului din Ucraina susțin că au avut experiențe neplăcute. Este cazul unei românce care spune că și-a pus casa de lux la dispoziția unei familii de ucraineni compusă din doi adulți și 4 copii și s-a trezit fără chei și cu ușa încuiată. 

Apartamentul închiriat pentru familia de ucraineni
Apartamentul închiriat pentru familia de ucraineni[Sursa foto: Facebook]
 

Citește și: Dimineața Nebună: Un ucrainean s-a ascuns într-o cutie de jucării pentru a trece granița pentru că soția nu-l lăsa să meargă la război. AUDIO

A vrut să ajute o familie aflată în impas, însă s-a trezit prădată! Ucrainenii nu au mai lăsat-o să intre în propria casă

Familia de ucraineni  ar fi anunțat-o că-i va înapoia cheia doar când va primi banii de hrană decontați de statul român.

Guvernul României a stabilit că „persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana în valoare de 20 de lei/zi/persoana găzduită”. Proprietara și-a spus povestea pe rețelele sociale, în speranța că va trage un semnal de alarmă pentru toți cei care se află în aceeași situație. 

„După o perioadă de ședere, am fost întrebată dacă le aloc cei 20 de lei/zi, desigur, le-am zis că încă nu au intrat banii și că atunci când vor intra, am să îi anunț. La scurt timp după aceea, primesc un mesaj cum că ei părăsesc locuința și că vor să lase undeva, oriunde, cheia. Îi explic, că în următoarele 2 zile am drum la București și vin la apartament să preiau cheia și apartamentul, pentru a verifica dacă este totul ok”, și-a început povestea proprietara din București.

Ce a pățit o româncă, după ce a cazat o familie de ucraineni
Apartamentul închiriat pentru familia de ucraineni[Sursa foto: Facebook]

Deși a crezut că lucrurile s-au lămurit și că va avea ocazia să intre în posesia apartamentului, proprietara s-a trezit, în următoarea dimineață, blocată pe toate rețelele sociale.După cum a scris în postarea de pe Facebook, românca a ajuns în situația de a se adresa poliției pentru a avea acces în locuință sa. În cele din urmă, la o zi distanță de toată întâmplarea, proprietara a reușit să își recupereze cheia.

Experiența unei românce care a găzduit o familie de ucraineni.
Experiența unei românce care a găzduit o familie de ucraineni.[Sursa foto: Facebook]

M-a aburit că lasă cheia la cineva, de la centru din Gara de Nord, din nou surpriză, nu a lăsat nimănui cheia. Mă duc la poliție pentru a intra în locuința mea, în prezența unui organ competent.(...) Azi am fost la Gara De Nord unde nimeni nu știa nimic, nu a dorit să vină personal să îmi dea cheia și să îi înmânez banii. Am recuperat cheia de la o fetiță de 15-16 ani, care nu era din familie și nu o cunosc”, a susținut proprietara.

Citește și: Dimineața Nebună: Un soldat rus s-a îmbătat și s-a trezit în tabăra ucrainenilo! Cum a reacționat bărbatul: „La toți ne este frică! Am băut puțin cu tanchiștii”

În comentarii, românca a explicat că a depus actele pentru decontarea hranei cu întârziere și a precizat cât timp i-a găzduit:” Pentru o perioadă scurtă de timp, în jur de 1 lună și ceva, însă eu neștiind regula că trebuie depuse actele în primele 3 zile lucrătoare, banii intră cu întârziere.”